Kėdainiuose moterį išprievartavusiam ir nužudžiusiam vyrui – 12 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

Kėdainių parke moterį prievartavęs ir nužudęs vyras kalės 12 metų, nusprendė teismas.

49-erių metų V. T. kaltintas tuo, kad 2016 metų birželį Kėdainiuose esančiame parke, siekdamas patenkinti savo lytinę aistrą, prieš moters valią, fiziniu smurtu palaužęs jos pasipriešinimą, seksualiai ją prievartavo bei akto metu rankų pirštais spaudė jos kaklą, dėl ko moteris užduso ir įvykio vietoje mirė.

Vyras kaltu prisipažino iš dalies. Jis prisipažino tik dėl nužudymo, pranešė teismas.

Teismas, įvertinęs kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų ir specialistų parodymus, ekspertizių išvadas ir kitus byloje esančius duomenis, konstatavo, jog V. T. kaltė įrodyta dėl abiejų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Skiriant bausmę teismas vertino tai, kad V. T. tyčia padarė labai sunkų ir sunkų nusikaltimus, jo padarytų nusikaltimų pasekmės yra negrįžtamos ir nepataisomos, moters mirtis ir išprievartavimas įvyko ją ypatingai žeminančiomis aplinkybėmis, parodančiomis V. T. itin neigiamą požiūrį į visuomenę ir visuomenės narius.

Atsižvelgta taip pat ir į tai, jog V. T. anksčiau teistas ir trauktas baudžiamojon atsakomybėn už nusikaltimus, susijusius su smurtu prieš kitus asmenis, taip pat į tai, kad V. T. yra neįgalus, tačiau dirba atsitiktinius darbus, charakterizuojamas teigiamai, iš esmės pripažino faktines aplinkybes dėl nužudymo.

Nuosprendžiu iš V. T. nukentėjusiems asmenims viso priteista 938 eurus turtinės žalos atlyginimo ir 50 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is JAV

Is JAV portretas
Tokios bausmes tiesiog juokingos. Po 12 metu neabejotinai bus kita auka. Viena viltis-kas nors is teisesaugos arba tokiu istatymo sudarytoju...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių