Kelyje „Via Baltica“ įkliuvo neblaivūs vilkikų vairuotojai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį kelyje „Via Baltica“ vykusio reido metu nustatyti trys neblaivūs vilkikų vairuotojai.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos kelių policijos tarnybos Specialios paskirties skyriaus pareigūnai sustiprino patruliavimą Marijampolės apskrityje ir kartu su Marijampolės policijos pareigūnais organizavo jungtinį reidą. Kaip pranešė policija, pagrindinis dėmesys buvo skirtas kelio „Via Baltica“ atkarpai Kaunas - Marijampolė - Suvalkai.

Pareigūnai stabdė įtarimą keliantį transportą, tikrino vairuotojus ir keleivius, vežamus krovinius, vairuotojų blaivumą, krovininio transporto vairuotojų vairavimo ir poilsio režimo laikymąsi.

Pusamžiam vilkiko vairuotojui iš Estijos buvo nustatytas 0,45 promilių girtumas. Kito vilkiko vairuotojui, vidutinio amžiaus tautiečiui, buvo nustatytas nežymus 0,07 promilių girtumas. Dar vienas lietuvis, lengvojo automobilio vairuotojas, į alkoholio matuoklį įpūtė 0,92 promiles.

Taip pat nustatyti du vairuotojai, kurių girtumas neviršijo leistinos normos.

„Naktinis reidas kelyje „Via Baltica“ dar kartą parodė, kad vilkikų vairuotojai vengia laikytis nustatytos tvarkos“, - rašoma Lietuvos kelių policijos tarnybos pranešime.

Iš viso pareigūnai nustatė 28 Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Dviejų vilkikų su priekabų ilgis viršijo leistiną, leidimų važiuoti vairuotojai neturėjo. Du sunkvežimiai važiavo aukščiausios kategorijos keliu, nesumokėjus nustatytų mokesčių. Vienas vairuotojas klastojo vairavimo ir poilsio režimo apskaitą, pasinaudojęs svetima darbo laiko apskaitos kortele.

Praėjusiais metais „Via Baltica“ magistraliniuose keliuose įvyko 243 eismo įvykiai, žuvo 17 žmonių ir 71 žmogus buvo sužeistas.


Šiame straipsnyje: Via BalticapolicijaGirtumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių