Klaipėdoje STT sulaikė teismo medicinos tarnybos ekspertą (atnaujinta 14:55 val.)

Antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba, sulaikė Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijos Klaipėdos skyriaus vyresnįjį teismo medicinos ekspertą Vidmantą Armoną.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos ekspertui Vidmantui Armonui antradienio rytą darbo vietoje buvo uždėti antrankiai, ekspertą sulaikė Specialiųjų tyrimų tarnybos agentai.

Sulaikė darbo vietoje

Pasak STT Klaipėdos valdybos pranešimo, ekspertas sulaikytas dėl atliekamo ikiteisminio tyrimo dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

Įtariama, kad ekspertas, būdamas valstybės tarnautojas, už greitesnį mirusiųjų palaikų tyrimo atlikimą priimdavo piniginį atlygį.

Šioje byloje įtarimai dėl nusikalstamos veikos, t. y. papirkimo, taip pat pareikšti keletui fizinių asmenų.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų skyriaus prokurorai.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos Klaipėdos skyriaus vadovas Gintautas Paulikas tikino, kad STT agentų vizitas skyriaus patalpose buvo netikėtas.

„Viskas nutiko apie 9 val. ryte. Aš asmeniškai buvau prieš faktą pastatytas. Prisistatę STT darbuotojai atliko rūbų patikrą ir viską, ką rado, pasiėmė. Patį ekspertą išsivežė“, – aiškino G.Paulikas.

Kišenėje – apvali suma?

Agentai V.Armono daiktuose aptiko grynųjų pinigų. Juos pareigūnai išsigabeno.

V.Armonas po sulaikymo netarė nė žodžio.

„Jis bendrauti neturėjo jokios galimybės. Buvo atlikti operatyviniai veiksmai ir jį išsivedė iš patalpų. Šiuo ekspertu niekas nesiskundė, nesu gavęs jokių pranešimų apie galimai netinkamą jo elgesį“, – klabėjo G.Paulikas.

G.Paulikas negalėjo paaiškinti kaip pavaldinys galėjo prašyti pinigų už greitesnį mirusiųjų palaikų tyrimo atlikimą.

„Niekas, net prezidentūra ar eilinis pilietis, neturi teisės kištis į ekspertų darbą. Tik pats ekspertas apsprendžia savo darbo apimtį, laiką, pirmumą. Kadangi mirusiųjų yra ne vienas, tai pats ekspertas nusprendžia, kuris pirmiau bus tiriamas ir kodėl“, – sakė G.Paulikas.

Po V.Armono sulaikymo, Klaipėdos skyriuje liks dirbti trys ekspertai.

„Trys ekspertai dirbs su gyvaisiais ir mirusiais, o vienas ekspertas dėl garbaus amžiaus dirba tik su gyvaisiais, nes žmogus morališkai nebepakelia to. Jausime trūkumą, nes iš gatvės eksperto nepakviesi“, – aiškino G.Paulikas.

Įstaigos vadovas stebėjosi, kad kolega V.Armonas turėjo 17 metų darbo stažą, o buvo sulaikytas už kyšį.

„Jo patirtis yra didžiulė, o kur dar dėstytojo darbas aukštojoje mokykloje. O čia štai koks dalykas. Gal paslydo? Net nežinau kaip tai vertinti, nes neturiu oficialaus pranešimo kas įvyko“,– stebėjosi G.Paulikas.

Veiklą stebėjo ilgai

Paaiškėjo, kad STT agentai apie V.Armono galimai neteisėtą veiklą turėjo duomenų jau senokai.

„Negalime sakyti, kad tai buvo vienkartinis atvejis. Tai galėjo trukti ne vienerius metus. Terpė piktnaudžiauto buvo“, – situaciją komentavo Specialiųjų tyrimų tarnybos Klaipėdos valdybos Korupcijos prevencijos poskyrio vadovas Leonas Barišauskas.

Įtariama, kad už paslaugą ekspertas galėjo prašyti nuo 200 iki 500 litų atlygio.

„Dėl papirkimo įtarimai pareikšti ir kyšį davusiems asmenims“, – patvirtino L.Barišauskas.

Valstybinės teismo medicinos tarnybos vadovo Romo Raudžio teigimu, tai pirmas kartas, kai STT agentai sulaikė teismo medicinos tarnybos darbuotoją.

„Šis ekspertas nebuvo kažkuo išskirtinis, lyginant su kitais darbuotojais. Tarnybinių patikrinimų buvo, tačiau kiekvieno darbe gali tai pasitaikyti. Situacija yra nemaloni“, – sakė R.Raudys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbėja

gerbėja portretas
Žavus vyras

zenonas.

zenonas.  portretas
Atsiprašau, pamiršau sąžiningą ekspertą Barauską, paskutiniu metu dirbusį Kaune.

zenonas.

zenonas. portretas
su teismo med. ekspertais bendravau nuo 1972 m.,buvo Segalis, vadindavo, kad už 100gr blusą nuvarys 20 km. Pats sąžiningiausias buvo Benjaminas. Iš šilutės perkeltas ekspertas konstatavo keleta mėlynių, su a.a. įpatingų bylų tardytoju a.a A.B, darėme ekszumaciją, pasirodė, sužalojimų apie 80. Ne vieni metai, kai jie vienas kitą dengia. Turėjau patirtį, kai, neminėsiu pavardės, paaiškino, kad atsiimant a/a palaikus pirmoje eilėje reikia krieptis pas nabašnikų išvežiotojus, o šiaip šis ekspertas jau turėjo iš kalėjimo būti paleistas, tik dabar jį ruošiasi sodinti. Benjajaminas buvęs ilgametis sąžiningas ekspertas, bijo į banditų-ekspertų kompaniją net žodį pasakyti. šitas ekspertas" senai nusikaltėlis, gal aš klystu, jeigu -Žmogui sulaužyti kaulai, sveikata sutrikdyta keliems mėnesiams, rašo "sutrikimas be sveikatos sutrikimo" neva lengvas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių