Konflikto dėl 10 eurų atomazga – dešimt metų nelaisvės

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kauno apygardos teismas dešimties metų laisvės atėmimo bausme nuteisė Jonavos rajono gyventoją, jis pripažintas kaltu dėl savavaldžiavimo, panaudojant fizinę prievartą, ir tyčinio nužudymo.

Kaip pranešė teismas, nustatyta, kad 27-erių metų R. Ž. pernai spalio mėnesį Jonavos rajone, sutikęs nukentėjusiąją J. B., pareikalavo ją grąžinti 10 eurų atlygį už atliktą darbą – malkų sunešimą. Moteriai nesutikus mokėti pinigų, vyras stipriai ją pastūmė, dėl to ši nukrito ant žemės, atsitrenkusi į kietą pagrindą patyrė dešinės rankos riešo patempimą.

Nukentėjusiajai atsikėlus nuo žemės ir nuėjus prie seniūnijos pastate esančios ambulatorijos durų, kaltinamasis, neleisdamas jai užeiti į ambulatoriją ir kreiptis medicininės pagalbos, sugriebė ją už dešinio peties ir prievarta nutempė į savo namus, atvedęs į butą užrakino įėjimo į butą duris ir liepė aiškintis dėl ginčijamos skolos su savo motina.

Taip pat jis kaltinamas nužudymu. Nors vyras to nepripažino, įvertinus kaltinamojo, nukentėjusiųjų, liudytojų parodymus, specialistų išvadas, teismas nustatė, kad tą patį mėnesį R. Ž. prašė nukentėjusiosios A. M. duoti jam alaus. Šiai nesutikus, vyras tyčia ranka sudavė vieną smūgį jai į veidą bei vieną kartą įspyrė į pilvą, dėl ko nukentėjusioji spalio mėnesio pabaigoje ligoninėje mirė.

Skirdamas bausmes kaltinamajam, teismas atsižvelgė į veikų pavojingumo visuomenei pobūdį ir laipsnį, į jo asmenybę – praeityje neteistas, nedirba, charakterizuojamas neigiamai, į jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir atsakomybę sunkinančių aplinkybių nebuvimą, į tyčios formas, nusikaltimų padarymo mechanizmą, aplinkybes ir pasekmes.

Teismas kaltinamajam skyrė galutinę subendrintą dešimties metų laisvės atėmimo bausmę, ją jonavietis turės atlikti pataisos namuose.

Nužudytosios seseriai teismas priteisė 538 eurus turtinės ir 5 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo, nužudytosios vyrui – 5 tūkst. eurų, o jos keturiems vaikams – po 10 tūkst. eurų neturtinės žalos atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių