Konkurencijos tarybos darbuotojo papirkimo byla pasiekė teismą

  • Teksto dydis:

Dviejų žemės ūkio technikos prekybos bendrovių vadovų byla dėl pasiūlyto 14 tūkst. eurų kyšio Konkurencijos tarybos darbuotojui pasiekė teismą, pranešė Generalinė prokuratūra.

Prokurorai konkrečių įmonių neįvardija, tačiau, BNS žiniomis, kalbama apie Vilniaus bendrovę „Rovaltra“, jos vadovą ir savininką Romualdą Trainaitį, taip pat apie Joniškio rajono įmonę „Žagarės inžinerija“, jos vadovą ir savininką Daumantą Kraujalį.

„Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2015 metų liepos 15 dieną, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė du įmonių vadovus ir savininkus, kurie Konkurencijos tarybos specialistui pasiūlė 14 tūkst. eurų kyšį. Kyšis buvo pasiūlytas už tai, kad tarybos atliekamo tyrimo rezultatas būtų palankus draudžiamu susitarimu viešuosiuose pirkimuose įtartoms įmonėms“, – rašoma pranešime spaudai.

Už konkurencijos pažeidimus įmonėms grėsė baudos, siekiančios iki 10 proc. bendrųjų metinių pajamų, ir sustabdytas Europos Sąjungos (ES) paramos lėšų – apie 174 tūkst. eurų – išmokėjimas.

Derino komercinius pasiūlymus

Gruodžio pradžioje Konkurencijos taryba pranešė už kartelinį susitarimą „Rovaltrai“ skyrusi 70 tūkst. 400 eurų, o „Žagarės inžinerijai“ - 33 tūkst. 400 eurų baudas – jos nubaustos už tai, kad 2014 metais dalyvaudamos bendrovės „Fontas LT“ technikos pirkimo konkurse, derino komercinius pasiūlymus ir taip pažeidė Konkurencijos įstatymą.

Tyrimą taryba pradėjo pernai kovą, atsižvelgusi į Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) informaciją, kad „Fontas LT“, 2014 metais pretenduodama gauti paramą iš Europos žemės ūkio fondo, organizavo biomasės smulkintuvo su manipuliatoriumi pirkimo konkursą, kuriame dalyvavusios dvi bendrovės galėjo sudaryti draudžiamą susitarimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių