Kontrabanda buvo slepiama dvigubame „Opel Zafira“ dugne ir stoge

  • Teksto dydis:

Varėnos pasieniečiai Eišiškėse sulaikė Šalčininkų rajono gyventojo vairuotą automobilį „Opel Zafira“, kurio slėptuvėse buvo daugiau kaip 2 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Vairuotojui gresia bauda iki 6 tūkst. eurų, o teismas dar gali konfiskuoti kitam asmeniui priklausantį vienatūrį.

Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Eišiškėse patikrinti sustabdė automobilį „Opel Zafira“ lietuviškais numeriais. Kitam asmeniui priklausantį vienatūrį vairavo 31-erių Šalčininkų rajono gyventojas.

Mašina ir tikrinto vairuotojo elgesys pasieniečiams pasirodė įtartini, todėl nuspręsta „Opel Zafira“ pristatyti į Aleksandro Barausko užkardą ir ten surengti detalią patikrą.

Čia paaiškėjo, kad įrengtame dvigubame dugne po priekinėmis automobilio sėdynėmis ir stoge esančiose slėptuvėse buvo 2160 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškais akcizo ženklais.

Varėnos pasieniečiai Šalčininkų rajono gyventojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėjo administracinę teiseną. Šią bylą nagrinės teismas. Kontrabandininkui gresia bauda nuo 4000 iki 6000 eurų.  Taip pat teismas gali konfiskuoti 2001-aisiais pagamintą „Opel Zafira“.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis ir cigaretės saugomi A.Barausko užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių