Kontrabandines cigaretes baltarusis slėpė daiktadėžėse

  • Teksto dydis:

Adutiškio pasieniečiams įkliuvusio baltarusio automobilio daiktadėžėse buvo beveik 1 tūkst. 400 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pirmadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės pasieniečiai Adutiškio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos atvykstančio 48-erių šios šalies piliečio ir jo vairuoto automobilio „Plymouth Voyager“ dokumentus.

Baltarusis nurodė nieko draudžiamo negabenąs. Pasieniečiai įtarė, kad gali būti kitaip, todėl automobilis detalesniam patikrinimui buvo pristatytas į Adutiškio užkardą.

Tūkstantinė bauda

Tikrinimo metu „Plymouth Voyager“ daiktadėžėse pasieniečiai aptiko 1 tūkst. 364 pakelius cigarečių „5 Minsk Super Slims“ ir vieną pakelį cigarečių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.              

Baltarusiui dėl kontrabandos pradėta administracinės bylos teisena. Už tai jam gresia nuo bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas dar gali konfiskuoti automobilį „Playmout Voyager“.

Po apklausos vairuotojas paleistas, jam įteiktas šaukimas atvykti į teismą bylos nagrinėjimui. Cigaretės ir automobilis „Playmout Voyager“ saugomi Adutiškio užkardoje.


Šiame straipsnyje: kontrabandacigaretėsbaltarusis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių