Kontrabandines cigaretes į Lietuvą vežęs rusas gali netekti ir vilkiko

  • Teksto dydis:

Kybartų punkte pasieniečiai bei muitininkai iš Rusijos atvykusiame krovininiame automobilyje su puspriekabe aptiko beveik tūkstantį pakelių kontrabandinių rūkalų. Cigaretes vežusiam rusui gresia bauda ir transporto priemonės konfiskavimas.

Šeštadienį vakare prie sienos su Kaliningrado sritimi esančiame Kybartų punkte pasieniečiai ir muitininkai patikrino į Lietuvą vykusį krovininį automobilį „DAF XF“ su puspriekabe. Rusijoje registruotą transporto priemonę vairavo 49 metų šios šalies pilietis.

VSAT ir muitinės pareigūnams rusas teigė gabenąs tik leidžiamą kiekį akcizais apmokestinamų prekių. Nors vyras elgėsi ramiai, pasieniečiai ir muitininkai, įvertinę galimą riziką bei įtardami, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, nusprendė vilkiką ir puspriekabę patikrinti atidžiau.

Netrukus paaiškėjo, kad įtarimai pasitvirtino – gamyklinėse sunkiasvorės transporto priemonės ertmėse rasti paslėpti 930 pakelių cigarečių „Fest“ be akcizo ženklų. Šio nelegalaus krovinio vertė, įskaičiavus visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 3000 eurų.

Rūkalai perduoti muitinės pareigūnams. Jie Rusijos piliečiui pradėjo administracinę teiseną dėl kontrabandos. Už tai gresia bauda nuo 2700 iki 6000 eurų.

Teismas, į kurį privalės atvykti nelegaliai cigaretes vežęs rusas, taip pat gali konfiskuoti užsieniečio vairuotą vilkiką. Pirminiais duomenimis, jo vertė siekia 15 000 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

velnes

velnes portretas
visu neisgaudysit velnei
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių