Kontrabandininką išdavė jau kartą sulaikytas automobilis

  • Teksto dydis:

Antradienį magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys (A2) patruliavę muitinės pareigūnai atkreipė dėmesį į automobilį „Škoda Octavia Combi“. Joje buvo aptikta 6 dėžės kontrabandinių cigarečių.

Matyt, tai galima pavadinti „senų pažįstamų susitikimu“: antradienį magistraliniame kelyje Vilnius–Panevėžys (A2) patruliavę muitinės pareigūnai apie 14 val. atkreipė dėmesį į automobilį „Škoda Octavia Combi“.

Muitinės kriminalistų dėmesį minėtas automobilis atkreipė gegužės 2 d. apie 14 val. Operatyviai patikrinus informaciją apie šią mašiną duomenų bazėje, paaiškėjo, kad dar 2014 m. „Škoda“ buvo sulaikyta. Ja buvo gabenta 11 dėžių kontrabandinių cigarečių.

Pasitelkus į pagalbą Širvintų policijos pareigūnus, mašina buvo sustabdyta, o jos bagažinėje aptiktos 6 dėžės kontrabandinių cigarečių „Fest“. „Škodą“ vairavęs pasvalietis V. T. pareigūnams prisipažino, kad veža nelegalų krovinį namo iš Vilniaus, tikėdamasis užsidirbti.

Bet šis bandymas pasipelnyti neteisėtu būdu pasvaliečiui kainuos brangiai. Jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o už kontrabandos gabenimą gresia bauda nuo 4 iki 6 tūkst. eurų.

Iš viso pareigūnai sulaikė 3 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė 8 tūkst. 700 eurų. Taip pat sulaikytas ir automobilis.

Anot patyrusių muitinės kriminalistų, tai ne pirmas atvejis, kai kelyje jie pastebi jau kadaise su kontrabanda sulaikytas automašinas. Ir ne pirmas, kai jomis pakartotinai vėl vežamas neteisėtas krovinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių