Kontrabandininkai cigaretėms Nerimi plukdyti panaudojo ir šaligatvio trinkeles

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė du nelegalių rūkalų krovinius – vienas krovinys maskuotas medicinine tvarsliava, prie kito buvo pritvirtintos šaligatvio trinkelės, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasienyje su Baltarusija trečiadienio naktį Ignalinos pasienio rinktinės Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai Neryje ties Švenčionių rajono Molių kaimu užfiksavo plaukiantį įtartiną objektą. Upėje jis priminė paprastą ledo lytį, o jų šiuo metu Nerimi plaukia itin daug.

Taisyklingos formos objektą VSAT pareigūnai kurį laiką sekė, o į krantą ištraukė ties Švenčionių Kūniškės kaimu.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai du tarpusavyje surištus cigarečių ryšulius sujungė į savotišką plaustą. Rūkalai buvo sandariai supakuoti į vakuuminius maišus, aptraukti polietileno plėvele ir apvynioti sušalusiomis medicininės marlės atraižomis. Šitaip kontrabandininkai pabandė imituoti neva natūraliai atskilusį tikrovišką ledo luitą.

Paaiškėjo, kad ryšulyje buvo 1260 pakelių cigarečių „NZ Gold Super Slims“ be banderolių.

Dar vieną cigarečių krovinį Pavoverės pasienio užkardos pareigūnai ketvirtadienio naktį iš Neries ištraukė ties Švenčionių rajono Balingrado kaimu.

Šįkart kontrabandininkai sandariai supakuotus tris rūkalų ryšulius buvo panardinę į vandenį, o tam panaudojo apačioje pritvirtintas šaligatvio trinkeles. Šitaip nugramzdintos cigaretės iš viršaus apmėtytos sniegu ir išties priminė ledo lytis.

Trijuose tokiuose „luituose“ pasieniečiai rado 1500 pakelių „NZ Gold“ markės rūkalų be banderolių.


Šiame straipsnyje: kontrabandarūkalaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių