Kontrabandininkų sumanumas stebina: rūkalus slėpė net duslintuve

  • Teksto dydis:

Iš Baltarusijos grįžtantis Varėnos rajono gyventojas bandė automobilio „Audi A6 Avant“ duslintuvo kontrukcijoje ir kondicionieriaus radiatoriuje atgabenti į Lietuvą kontrabandinių cigarečių.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės pareigūnai Eišiškių kontrolės punkte patikrino į Lietuvą iš Baltarusijos grįžtantį automobilį „Audi A6 Avant“ lietuviškais registracijos numeriais. Prie vairo sėdėjęs 25-erių metų Šalčininkų rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Pasieniečiai nusprendė išsamiai patikrinti automobilį.

Paaiškėjo, kad jo duslintuvo bakeliuose specialiai išpjautose ertmėse bei kondicionieriaus radiatoriaus korpuse buvo paslėpti 355 pakeliai cigarečių „5 Minsk Superslims“ ir „NZ Gold Superslims“. Rūkalai buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

 

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Bylą nagrinės teismas. Šalčininkų rajono gyventojui gresia bauda nuo 1400 iki 3000 eurų.

Po apklausos vairuotojas paleistas. Cigaretės ir automobilis saugomi Purvėnų užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
cia tas seselinis milijardas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių