Kvaišalus vis dar bando atsisiųsti paštu – šiemet nustatyta beveik 130 atvejų

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinė tarnyba per pusmetį pradėjo 129 ikiteisminius tyrimus dėl pašto siuntose į Lietuvą siųstų kvaišalų.

„Kovoje su narkotikų kontrabanda nesikeičia ankstesnių metų tendencijos – absoliuti dauguma ikiteisminių tyrimų (129) pradedami dėl kvaišalų pašto siuntose. Tarp siunčiamų narkotinių medžiagų dažniausiai pasitaiko ekstazis arba kanapės, tokios siuntos Lietuvą pasiekia daugiausia iš

Nyderlandų, Ispanijos ir Didžiosios Britanijos“, – rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pranešime.

Narkotikus dažniausiai siunčiasi jaunimas, tad daugeliui jaunuoliui tokie  poelgiai kainuoja teistumą.

Taip pat šiemet MKT pareigūnai sulaikė 272 kilogramus narkotikų (daugiausia hašišo) ir 6 tonas nelegalaus alkoholio.

Per šių metų pusmetį MKT pareigūnai iš viso pradėjo 193 ikiteisminius tyrimus, daugiausia – net 135 dėl narkotikų kontrabandos. Muitinės kriminalistai šiemet sulaikė 272 kilogramų narkotikų, o bendradarbiaujant su VSAT pareigūnais išaiškintas 102 kilogramų hašišo kontrabandos atvejis.

Prancūzijoje, padedant muitinės kriminalistams, sulaikyta 12,6 kilogramo narkotinės medžiagos.

Taip pat muitinės kriminalistai šiemet pradėjo 5 ikiteisminius tyrimus dėl neteisėto disponavimo alkoholiu – pernai tuo pat metu tokių ikiteisminių tyrimų nebuvo nė vieno.

Tačiau nuo 2017 metų antrojo pusmečio vis dažniau nustatoma atvejų, kai į Lietuvą įvežami falsifikuoti alkoholio produktai ar jų gamybai reikalinga žaliava.


Šiame straipsnyje: kvaišalaipaštassiuntos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių