Kybartų pataisos namų nuteistiesiems bandyta perduoti 44 telefonus

  • Teksto dydis:

Kybartų pataisos namų nuteistiesiems pastarosiomis savaitėmis bandyta perduoti 44 telefonus.

Telefonų svaidytojų įžūlumas stebina net  visko mačiusius Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnus. Bendravimo trokštantiems nuteistiesiems bandoma telefonus tiekti dešimtimis, paketais, nuo senutėlių mygtukinių iki išmaniausių naujos kartos aparatų, skelbia Kalėjimų departamentas.

Rugpjūčio 17 dienos rytą Kybartų pataisos namų pareigūnai kartu su Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos pareigūnais sutrukdė nuteistiesiems apsirūpinti 38 telefonais.

Apie 9.50 val. reaguodami į pranešimą apie šalia pataisos namų teritorijos pastebėtus įtartinus asmenis, pareigūnai nuvyko į nurodytą vietą. Joje jokių įtartinų asmenų nerado. Tačiau apžiūrėdami krūmus prie kelio juose rado juodą kuprinę, kurios viduje buvo 9 lipnia juosta apvynioti paketai. Išardę kuprinėje rastus paketus, pareigūnai suprato, kad nuteistiesiems nepateks neeilinis laimikis. Paketuose buvo 38 mobiliojo ryšio telefonai, 2 mobiliojo interneto modemai ir 18 SIM kortelių.

Dar vienas bandymas perduoti telefonus užfiksuotas rugpjūčio 28 dieną. Pareigūnai gavo pranešimą, kad įtartinas asmuo į įstaigos teritoriją įmetė tris paketus. Asmuo, permetęs paketus, netrukus buvo sulaikytas, paketai rasti įstaigos teritorijoje. Juos išardžius rasti 6 mobiliojo ryšio telefonai.

Sulaikytasis ir paketai su nuteistiesiems draudžiamais turėti daiktais perduoti Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių