L. Pernavas atskleidė daugiau detalių I. Strazdauskaitės nužudymo istorijoje

  • Teksto dydis:

Šeštadienį „Lietuvos ryto“ televizijoje kalbintas Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas atskleidė naujų detalių Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje.

L. Pernavas vis dar neatskleidžia, ar visi įtariamieji yra romų tautybės. Naujausiais duomenimis, įtariamieji – Kėdainių ir Marijampolės gyventojai. Patvirtinta, kad bent keli iš jų – broliai.

Sulaikymo metu įtariamieji nesipriešino, buvo sutelktos didelės policijos pajėgos, rašo lrytas.lt.

Generalinis komisaras sakė, kad buvo aiškiai matomos smurto žymės ant I. Strazdauskaitės kūno, tačiau ekspertai tik po tyrimo galės pasakyti, kaip buvo nužudyta mergina.

„Man nesiverčia liežuvis juos žmonėmis vadinti. Jie ne vieną kartą teisti, tai žmonės, kuriems normalus gyvenimas buvo svetimas“, – pokalbio metu emocijas sunkiai tramdė L. Pernavas.

Nors vienas iš įtariamųjų studijavo tame pačiame universitete kaip ir I. Strazdauskaitė, pirminiai duomenys rodo, kad tai buvo spontaniškas nusikaltimas. L. Pernavas teigė, kad buvo kvaila rinktis „Audi A7“ – jį esą sudėtinga parduoti, tokio automobilio neišardysi detalėmis, nes paklausos nėra.

„Tai dar kartą įrodo, kad jų sprendimai buvo kvaili. Nusikaltimas buvo visiškai neapgalvotas“, – sakė komisaras.

Ar nusikaltėliai buvo apkvaišę nuo alkoholio arba narkotikų, dar tiriama. Anot L. Pernavo, tai pašalpiniai žmonės, kurie neturi jokių socialinių įgūdžių, verčiasi atsitiktine nusikalstama veikla.

„Jie nesimoko, neturi smegenų, jie neturi kuo mąstyti. Tokius nusikaltimus sunku tirti, nes jie visiškai kertasi su sveika logika“, – teigė Lietuvos policijos generalinis komisaras. 

Paaiškėjo, kad plungiškė I. Strazdauskaitė buvo užkasta Kėdainių Daukšių kariniame aerodrome. Manoma, kad mergina čia atvežta jau negyva. Jos kūnas buvo aptiktas vakar. Vienas sulaikytųjų šeštadienio vakarą pareigūnams čia rodė, kaip viskas vyko. Nusikaltimo vietoje temstant pasirodė ir „Aro" pareigūnai, rašo delfi.lt.

Plungiškės nužudymo byloje penktadienį sulaikyti šeši įtariamieji. Visus juos bus prašoma teismo suimti sekmadienį. Įtariamiesiems gresia kalėjimas iki gyvos galvos. 

26 metų merginos paieška prasidėjo praėjusio sekmadienio vakarą, kai ji dingo važiuodama iš Plungės į Vilnių. Duomenų, kad I. Strazdauskaitė galėjo būti ne vienintelė auka, šiuo metu policija neturi.

„Įvykio chronologija buvo tokia: prie Elektrėnų imituotas eismo įvykis, jo metu mergina ir automobilis buvo pagrobti. Duomenys rodo, kad mergina buvo nužudyta tą patį vakarą“, – sakė L. Pernavas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

elizabe

elizabe portretas
Neskubėkim kaip nuogi į dilgėles su išvada, kad tai buvo spontaniškas nusikaltimas. Tikėtina, kad planas banditų galvose sukosi jau seniai, tik tinkama auka pasitaikė tą lemtingą dieną

tiesiog...

tiesiog... portretas
koks skirtumas kokios tautybes...tai nusikalteliai ir tiek,kuriuos reikia bausti....ir visiskai neteisinga,kad dabar juos visi mes sersime ir pildysime ju norus,vesime jiems razinas ir cinamona ...sveiku protu nesuvokiama tokie dalykai.issivaizduokit,nuzude jusu vaika ir paskui is tu tevu ir artimuju mokesciu islaiko ta nusikalteli...:( gal kas paaiskins kur logika?

Kaskas ne taip

Kaskas ne taip portretas
Tai raso kad studijavo tam paciam univere su mergina,bet jie nebaige mokyklu neisilavine... tai ble kaip univere gali studijuot nebaiges mokyklos? Pries tai kalbejo apie kruopsciai suplanuota pagrobima, o pasirodo ziopliu darbas... kodel neraso koki krovini mergina veze? Gal krovinys narkotikai cigonamas turejo but????
VISI KOMENTARAI 61

Galerijos

Daugiau straipsnių