Marijampolės pareigūnai sulaikė 17 kilogramų narkotikų

  • Teksto dydis:

Marijampolės apskrities policijos kriminalistai sulaikė 17 kilogramų narkotikų, skaičiuojama, kad jų vertė siekia pusę milijono eurų, antradienį pranešė Marijampolės apskrities policija.

Spalio 27 dieną Seirijų miestelyje policijos pareigūnai patikrinti sustabdė automobilį „Citroen DS4“ su Rusijos registracijos ženklais, jį vairavo 1993 metais gimęs Rusijos pilietis. Kriminalinės policijos pareigūnams vyro kelionė sukėlė įtarimą. Atsižvelgiant į dažnus pažeidimus, susijusius su sienos kirtimu ir kontrabanda, nuspręsta automobilį apžiūrėti atidžiau ir įsitikinti, kad Rusijos pilietis negabena nelegalaus krovinio.

Bendradarbiaujant su Kauno teritorinės muitinės Kybartų kelio posto pareigūnais, automobilis „Citroen DS4“ patikrintas rentgeno aparatu. Pareigūnai pastebėjo, kad automobilis gali būti perdarytas, jame įrengtos slėptuvės. Apie tai užsiminus, automobilio vairuotojas akivaizdžiai susijaudino. Tai dar labiau sustiprino pareigūnų įtarimus, kad automobiliu gali būti gabenama kontrabanda.

Automobilyje įrengtose slėptuvėse rasta apie 17 kilogramų birios medžiagos bei testų narkotinėms medžiagoms tikrinti.

Pasak policijos, rastų daiktų visuma leidžia suprasti ir pagrįstai įtarti, kad automobiliu „Citroen DS4“ buvo gabenamos narkotinės medžiagos. Tikslų kiekį ir jų rūšį nustatys ekspertai. Skaičiuojama, kad juodojoje rinkoje toks narkotinių medžiagų kiekis kainuoja daugiau kaip 500 tūkst. eurų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas, vyrui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 15 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių