„Mažeikių vandenų“ vadovui – įtarimai kyšio ėmimu

  • Teksto dydis:

Vykstant ikiteisminiam tyrimui dėl galimos korupcijos įmonėje „Mažeikių vandenys“, teisėsauga sulaikė ir pareiškė įtarimus dėl kyšio ėmimo šios savivaldybės įsteigtos įmonės direktoriui Vytautui Mažeikiui.

Jis taip pat įtariamas didelės vertės svetimo turto pasisavinimu ir iššvaistymu bei piktnaudžiavimu siekiant turtinės naudos sau bei kitiems asmenims, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtarimai dėl kitų nusikaltimų pareikšti ir dar trims „Mažeikių vandenyse“ vadovaujančias pareigas užimantiems darbuotojams. Du iš jų taip pat sulaikyti.

STT pareigūnai pirmadienį atliko kratas bendrovės vandenyse ir V. Mažeikio namuose.

„Tiriamos aplinkybės dėl bendrovėje galimai apgaulingai vestos buhalterinės apskaitos, dokumentų klastojimo ir pasisavinto bei iššvaistyto didelės vertės svetimo (įmonės) turto“, – rašoma tarnybos pranešime.

Teisėsauga įtariama, kad „Mažeikių vandenys“ ir Mažeikių rajono savivaldybė galėjo patirti apie 40 tūkst. eurų žalą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ragina atsistatydinti

Socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas antradienį paragino V. Mažeikį atsistatydinti.

„Savaime suprantama, turi trauktis iš užimamų pareigų, trauktis iš pareigų partijoje ir turi stabdyti savo narystę partijoje, kol paaiškės įtarimų pagrįstumas“, – BNS sakė G. Paluckas.

„Tai absoliutus skaidrumo ir demokratijos standartas, nematau jokių kitų galimybių“, – pridūrė jis.

V. Mažeikis yra LSDP Mažeikių skyriaus narys, anksčiau jis dirbo Mažeikių rajono savivaldybės taryboje, yra dalyvavęs Seimo rinkimuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių