Medienos vagys sučiupti nusikaltimo vietoje

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai sulaikė tris Pagėgių savivaldybės gyventojus, įtariama, iš valstybinio miško bandžiusius pavogti medienos.

Jau anksčiau į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės pasieniečius buvo kreipęsi miškininkai. Jie pastebėjo, kad aplinkinėse vietovėse iš valstybinio miško dingsta paruošta mediena. Pasieniečiai pažadėjo, kad vykdydami savo pareigas turės tai omenyje ir atkreips dėmesį į įtartiną judėjimą prie sienos su Rusija esančiose vietovėse.

Ketvirtadienį pasieniečiai Jurbarko rajono Baltupėnų kaimo prieigose, Viešvilės miške, pastebėjo krovininį automobilį „Volkswagen LT“. Jis stovėjo prie miško ruošėjų anksčiau nupjautų ir išvežti skirtų medžių rąstų krūvos. Pasieniečių užklupti trys vyrai medieną krovė į „Volkswagen LT“.

Pareigūnai jų paprašė pateikti dokumentus. Paaiškėjo, kad miške neteisėtai darbavosi 26-erių, 36-erių ir 38-erių Pagėgių savivaldybės gyventojai. 26-erių „Volkswagen LT“ savininkas neturėjo nei vairuotojo pažymėjimo, nei transporto priemonės registracijos dokumento, nei techninės apžiūros rezultatų kortelės, nei privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Neturėjo trijulė ir jokių dokumentų, suteikiančių teisę iš šios vietos gabenti paruoštą medieną. Įtariama, kad tai būta vagystės.

Pasieniečiai vyrus sulaikė. Buvo iškviesti policijos pareigūnai ir Viešvilės girininkijos darbuotojai, kuriems perduoti sulaikytieji ir kurie toliau tirs šį įvykį.


Šiame straipsnyje: miškasmedžių vagystėmediena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių