„MG Baltic“ viceprezidentą gins buvęs Generalinės prokuratūros pareigūnas

  • Teksto dydis:

Koncernas „MG Baltic“ stiprina talkinančių buvusių teisėsaugininkų gretas – aukštas pareigas Generalinėje prokuratūroje anksčiau užėmęs Simonas Slapšinskas tapo papirkinėjimu įtariamo koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio advokatu.

„Aš galiu patvirtinti, kad šiandien esu sudaręs sutartį dėl R. Kurlianskio gynybos ir ji įsigalios nuo rytojaus“, – BNS ketvirtadienį sakė S. Slapšinskas.

Buvusiam Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiajam prokurorui tai yra pirma advokato sutartis.

„Tikrai esu susidūręs ne su viena didelės apimties rezonansine byla, o kalbant apie šią – tai yra viena didžiausių korupcinių bylų ir bene labiausiai rezonansinė Lietuvos teisėsaugos istorijoje, todėl natūralu, kad man, kaip teisininkui praktikui, tai yra labai įdomu iš atstovavimo perspektyvų“, – kalbėjo jis.

Koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis yra įtariamas papirkęs buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį 106 tūkst. eurų kyšiu. Pačiam E.Masiuliui teisėsauga pareiškė įtarimus prekyba poveikiu, kyšininkavimu ir neteisėtu praturtėjimu. Abu įtariamieji savo kaltę neigia. Pirmieji vieši proceso veiksmai šioje byloje buvo atlikti šiemet gegužę.

R. Kurlianskis taip pat įtariamas davęs kyšį vienam Darbo partijos lyderių Vytautui Gapšiui.

„MG Baltic“ prezidentas ir vienintelis akcininkas Darius Mockus tyrime dėl galimos politinės korupcijos buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Interesų konflikto išvengs

S. Slapšinskas sako interesų konflikto po darbo Generalinėje prokuratūroje išvengsiantis, nes šį tyrimą kontroliuoja kito Generalinės prokuratūros padalinio – Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento – prokuroras Justas Laucius.

„Šis tyrimas neturi nieko bendro su mano buvusiomis pareigomis. Netgi pagal vidinę prokuratūros tvarką Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorai neturėjo teisės apskritai tikrinti ar domėtis Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento organizuojamais tyrimais. Tai yra griežtai atskirta kompetencija“, – sakė eksprokuroras.

20 metų prokuratūroje dirbęs S. Slapšinskas yra tyręs ne vieną rezonansinę bylą - Sausio 13 - osios, buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko rinkimų į merus bylą dėl papirkinėjimo, pasikėsinimą nužudyti buvusį Vilniaus konservatorijos direktorių Laimutį Vilkončių. Jis taip pat vadovavo tyrimams dėl nusikalstamų susivienijimų Vilniaus brigadoje ir kitose organizuotų nusikaltimų struktūrose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių