Migrantus vežusiems bulgarams gresia 6 metai kalėjimo

  • Teksto dydis:

Pasienyje su Lenkija sulaikytus du Šri Lankos piliečius, prieglobsčio Latvijoje prašytojus, Kalvarijos užkardos pareigūnai perdavė šios šalies pasieniečiams.

28-erių ir 35-erių metų šrilankiečius trečiadienį Kalvarijos pasieniečiai nugabeno iki sienos su Latvija. Pasvalio rajono Saločių kaimo ribose, toje vietoje, kur anksčiau veikė Saločių – Grentstalės punktas, įvyko Kalvarijos pasieniečių susitikimas su kolegomis iš Latvijos sienos apsaugos tarnybos. Jo metu kolegoms buvo perduoti šie du Latvijoje prieglobsčio pasiprašę užsieniečiai.

Juos Kalvarijos užkardos pareigūnai sulaikė pirmadienio pavakarę ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu. Čia patikrinti buvo sustabdytas iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantis lengvasis automobilis „Ford Mondeo“ lenkiškais numeriais. Jį vairavo 22-ejų Bulgarijos pilietis, kartu vyko 21-erių jo tautietis. Bulgarai ir vežė minėtus du Šri Lankos piliečius. Šie yra pasiprašę prieglobsčio Latvijoje ir neturėjo teisės išvykti iš jos, kol šios šalies institucijos nepriėmė sprendimų dėl prieglobsčio suteikimo ar nesuteikimo.

Migrantus vežusiems dviem Bulgarijos piliečiams dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Bulgarai dvi paras praleido areštinėje, o vėliau buvo paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones – užstatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių