Milijoniniu uždarbiu turėję tapti 300 kg hašišo, vyrus atvedė į teismą

  • Teksto dydis:

Šiaulių apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kontrabanda, neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu bei neteisėtu disponavimu šaunamuoju ginklu kaltinami du 57 metų vyrai.

Šiaulietis V. B. kaltinamas dar ir neteisėtu disponavimu šaudmenimis, penktadienį pranešė Šiaulių apygardos prokuratūra.

Šiaulių apskrities Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnams, atlikusiems šį tyrimą, 2017 metų pradžioje kilo įtarimų dėl vienos Šiaulių įmonės, užsiimančios krovinių pervežimu, veiklos.

Pareigūnams atrodė įtartinas įmonės veiklos modelis, nes firma turėjo tik vieną vilkiką, kuriuo retai važiuodavo į reisus pervežti krovinių. Pasak prokuratūros, buvo nepanašu, kad tokia pasyvia veikla buvo siekiama pelno, tačiau vienas kitas reisas buvo vykdomas.

2017 metų vasarį įmonės vairuotojas – kaltinamasis S. B. iš įmonės direktoriaus V. B. gavo užduotį – vykti į Olandiją ir iš ten į Rusiją nuveži krovinį. Vilkiko vairuotojas į Vureno miestą (Olandija) vyko be priekabos, kad galėtų prisikabinti priekabą ir iš karto per Lietuvą pasiekti kelionės tikslą Rusijoje. Lietuvoje vairuotoją pasitiko policijos ir muitinės pareigūnai, kurie patikrinę vilkiko priekabą rado įrengtą slėptuvę, o joje – labai didelį kiekį – kiek daugiau nei 305 kilogramų narkotinės medžiagos – kanapių dervos bei 28 vienetus tablečių su beveik 4 g psichotropinės medžiagos – MDMA.

Priekaboje po grindimis buvo rastos metalinės stačiakampio formos ertmės, kurios buvo įstatytos per visą krovinio ilgį. Atidarius metalines ertmes, buvo rasti sudėti 113 stačiakampio formos briketų, apvyniotų izoliacija. Juose ir buvo paslėpti narkotikai.

Aptiktų narkotikų vertė gali siekti net iki 3 mln. eurų.

Įvykio vietoje buvo sulaikytas narkotikus gabenęs vairuotojas, o vėliau ir įmonės, kuriai priklausė vilkikas, vadovas. Atlikus kratą abiejų vyrų namuose rasti nelegaliai laikomi šaunamieji ginklai. Pas vairuotoją S. B. rastas 8 mm kalibro pramoninės gamybos dujinis-garsinis pistoletas, o V. B. namuose – tokio pat kalibro dujinis-garsinis pistoletas bei 7 vienetai šaudmenų.

Abu kaltinamieji kaltės dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekiu nepripažįsta.

Baudžiamasis kodeksas numato jiems laisvės atėmimą iki penkiolikos metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių