Moterį nužudęs ir išžaginęs jaunuolis kalės daugiau nei 16 metų

Šiaulių apygardos teismas ketvirtadienį kalėti 16 metų ir 6 mėnesius nuteisė jaunuolį, kuris išžagino ir nužudė moterį.Nužudymą jaunuolis įvykdė per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį, jis anksčiau baustas administracine tvarka.

21 metų Raseinių rajono gyventojas Donatas Nekrošius anksčiau buvo teistas du kartus. Bausmę jis turės atlikti pataisos namuose, BNS sakė teismo atstovas Vytautas Jončas.

Prieš tai šiam jaunuoliui teismai du kartus buvo atidėję laisvės atėmimo bausmės vykdymą dėl įvykdytų turtinių nusikaltimų.

2015 metų balandį Raseinių rajono apylinkės teismas jam skyrė 1 metus ir 4 mėnesius laisvės atėmimo, bausmės vykdymą atidedant pusantrų metų.

Tas pats teismas 2015 metų liepos 15 dieną D. Nekrošių pripažino kaltu kitoje baudžiamojoje byloje ir skyrė pustrečių laisvės atėmimo ir atidėjo bausmės vykdymą trejiems metams, įpareigojo atlyginti žalą nukentėjusiems.

Pagal teismo nuosprendį, nuteistasis iš namų negalėjo išeiti nuo 23 iki 6 val., išskyrus atvejus, kai tai susiję su darbu.

Bylos duomenimis, nužudymas buvo įvykdytas 2016 metų gruodžio 27–osios vidurnaktį Požečių kaime, Raseinių rajone. Kaimynę D. Ž. ir jos sugyventinį jaunuoli pažinojo nuo vaikystės, pas juos jis atėjo išgerti degtinės. Alkoholį vartojo visi trys.

Apie vidurnaktį D. Nekrošius kaimynę nusivedė į netoli esančią lauko virtuvę ir ten ją išžagino.

Jaunuolis teisme teigė, jog moterį sumušęs, tačiau tada buvęs girtas ir prisiminti visų nusikaltimo aplinkybių jis negalėjo. Kaltinamasis taip pat neneigė, jog auką paslėpęs tada, kai suprato, jog ji nebegyva. Vyras moterį nutempė už 100 metrų esantį apleistą pašto pastatą ir kūną užklojo faneros lakštu.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad moteriai buvo suduoti 42 trauminiai smūgiai, 13 jų į galvą. Ekspertas teisme patvirtino, jog moteris buvo pasmaugta.

Teisėjų kolegija konstatavo, jog moteris buvo nužudyta siekiant paslėpti kitą nusikaltimą – jos išžaginimą.

D. Nekrošius buvo sulaikytas praėjus porai dienų po nusikaltimo. Todėl jo girtumas nusikaltimo padarymo metu nenustatytas, tuo metu aukai nustatytas sunkus girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aris

Aris portretas
Atrodo teisėjams reikia keisti savo mantijas į Kalėdų senelio apsiaustą. Greitu laiku ir už nužudymą duos lygtinai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių