Moteris vyrui dūrė peiliu, nukentėjėlis bandė ją apsaugoti nuo atsakomybės

  • Teksto dydis:

Neblaivios sugėrovės perdurtas neblaivus šiaulietis melavo ir bandė suklaidinti ikiteisminį tyrimą atliekančius pareigūnus, nes norėjo smurtautoją apsaugoti nuo atsakomybės, nustatė policija.

Pernai vėlų spalio 7-osios vakarą Šiaulių apskrities Operatyvaus valdymo skyrių pasiekė pranešimas, kad Šiauliuose, Ramybės Sodų 2-osios gatvėje esančiame name, rastas peiliu perdurtas 52 metų neblaivus (2,23 prom.) vyras. Apie tai, jog vyrui reikalinga pagalba, Bendruoju pagalbos centro telefonu pranešė jį radęs sužalotojo pažįstamas vaikinas.

Dėl durtos krūtinės ląstos žaizdos nukentėjusysis buvo išvežtas į Respublikinę Šiaulių ligoninę ligoninę ir paguldytas į Chirurgijos skyrių. Jam konstatuotas kiauryminis krūtinės ląstos sužalojimas be vidinių organų pažeidimo.

Perdurtasis vyras iš pradžių pareigūnams pasakojo, kad jį išgertuvių jo namuose metu sužalojo iš matymo pažįstamas vyriškis, kurio pavardė jam nežinoma. Konfliktas kilęs dėl ginčo, kurio eilė statyti butelį.

Grumtynėse esą dalyvavęs ir dar vienas vyras – pažįstamojo draugas.

Dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo ikiteisminį tyrimą pradėję Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai minėtą nukentėjusiojo versiją netrukus paneigė.

Kaip skelbia Šiaulių apskrities policija, paaiškėjo, kad ranką su peiliu prieš šiaulietį pakėlė buvusi jo 53 metų sugyventinė, su kuria jis tą vakarą leido laiką prie butelio degtinės. Buvusi sugyventinė pastaruoju metu pas vyrą nebegyveno, tačiau į svečius kartais užsukdavo. Spalio 7-osios vakarą moteris pas buvusį sugyventinį užsuko jau gerokai išgėrusi, su nugertu buteliu degtinės ir šašlykais – vakarėlio su drauge likučiais.

Vyras moterį sutiko palankiai. Dėl ko kilo incidentas, kiekvienas sugėrovų aiškina skirtingai. Nukentėjusysis pasakoja, kad viešnia dėl įvykusio incidento su drauge pikta jau atėjo ir pradėjo pulti jį, o galiausiai atsinešė iš virtuvės peilį ir dūrė jam.

Moteris dėstė, kad, jai peiliu smulkinant šašlyko gabalus, buvęs sugyventinis ją pradėjo kibinti bei tampyti ir nesiliovė to daryti, nors ji ir prašė liautis. Moteris, norėdama pagąsdinti, atkišo peilį ir pataikė juo vyrui į šoną. Nors peilis buvo kruvinas, tačiau, išgirdusi, kad sužalotajam neskauda, viešnia apsiramino, išgėrė su juo dar po stiklelį ir išėjo namo.

Tačiau čia jai, matyt, pasidarė neramu ir ji pas netoliese gyvenantį sugėrovą pasiuntė savo sūnų. Šis ir rado kraujuojantį vyrą bei iškvietė medikus.

Pareigūnai ikiteisminį tyrimą dėl sunkaus kūno sužalojimo jau baigė ir baudžiamąją bylą perdavė teisminiam nagrinėjimui. 53 metų įtariamoji pripažino, kad jei abu būtų buvę blaivūs, tai nieko nebūtų buvę. Ji incidentą būtų išsprendusi kitaip – padėjusi peilį ir trenkusi jam į dantis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių