Moterišku apatiniu trikotažu prekiavęs verslininkas atsidūrė FNTT akiratyje

  • Teksto dydis:

Šiaulių verslininkas organizavo šešėlinę prekybą apatiniu trikotažu ir išvengė sumokėti daugiau kaip 130 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM).

Teismui perduota baudžiamoji byla dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisingų duomenų apie pajamas pateikimo, joje tyrimą atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių ir Panevėžio valdyba kartu su Šiaulių apygardos prokuratūra.

Kaip pranešė FNTT, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad Šiauliuose registruotos bendrovės direktorius iš Lenkijos įmonės už daugiau kaip 600 tūkst. eurų įsigijo moteriško apatinio trikotažo.

Lenkiškas trikotažas buvo parduotas įvairiose Lietuvos turgavietėse, tačiau šiauliečio vadovaujamos bendrovės buhalterinėje apskaitoje nebuvo jokių dokumentų apie šių prekių pardavimą Lietuvoje.

Pasak FNTT, įrodyta, kad slėpdamas tikrąjį šešėlinės veiklos mastą, verslininkas Kipre įkurtos kitos savo įmonės vardu išrašė PVM sąskaitas faktūras 645 tūkstančių eurų sumai, esą parduoda trikotažą Kipre registruotai bendrovei. Tyrimo metu nustatyta, kad ši bendrovė jokios veiklos nevykdė ir trikotažo nepirko.

Tokiais savo veiksmais verslininkas bandė išvengti daugiau kaip 130 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Šiaulių bendrovės vadovas, priremtas įrodymų, valstybei padarytą žalą atlygino, pervesdamas į biudžetą daugiau kaip 130 tūkst. eurų nesumokėto PVM.

Baudžiamasis kodeksas kaltinamajam numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.


Šiame straipsnyje: FNTTšešėlinė prekybaPVM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių