Muitininkų laimikis – nelegalūs rūkalai už 1,62 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Kelyje tarp Pasvalio ir Panevėžio muitinės pareigūnai sulaikė vilkiką, kuriuo buvo gabenama apie 1,62 mln. eurų vertės nelegalių rūkalų. Tai vienas didžiausių šiemet sulaikytų kontrabandinių cigarečių krovinių, skelbia Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).

Antradienio pavakare magistraliniame kelyje A10 Kauno teritorinės muitinės mobiliosios grupės ir MKT pareigūnai atlikto sustiprintą gabenamų krovinių tikrinimą. Apie 17 val. pareigūnai pastebėjo nuo Saločių pusės atvažiuojantį krovininį vilkiką „Scania“. Jį vairavęs asmuo vairuotojas taip pat pamatė pareigūnus ir tučtuojau išsuko į šalutinį kelią, vedantį link Pumpėnų.

Muitininkai nesunkiai prisivijo vilkiką, dar nenuvažiavusį nė puskilometrio. Vilkikas jau stovėjo kelkraštyje, o jos vairuotojas, Lietuvos pilietis A. G., pareigūnams sakėsi į Lenkiją vežantis vienkartinių plastikinių indų krovinį.

Atvėrus neplombuotas vilkiko puspriekabės duris paaiškėjo, kad paletėmis su vienkartiniais indais tebuvo užmaskuotas tik puspriekabės galas, o iš tiesų ji aklinai prigrūsta cigarečių dėžių. Preliminariais duomenimis, iš viso „Scania“ vežta 560 tūkst. pakelių cigarečių „Rock“ be banderolių. Jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – apie 1,62 mln. eurų.

Sprendžiant iš daugelio aplinkybių, cigaretės veikiausiai buvo skirtos Vakarų Europos juodajai rinkai. Anot muitinės pareigūnų, tokia cigarečių rūšis sulaikoma pirmą kartą, jų pakeliai minkšti – kas nebūdinga tabako gaminiams, parduodamiems Lietuvoje.

Šių metų sausio 17 d. Kauno apylinkėse muitinės kriminalistams įkliuvo cigarečių „Metro“ krovinys. Tuomet nelegalios cigaretės – 570 tūkst. pakelių (be banderolių) vežtos ypač įžūliai: net paviršutiniškai neužmaskavus, sausakimšai rūkalų dėžėmis užvertus visą vilkiko puspriekabę.

Pareigūnų manymu, antradienį ir daugelis anksčiau pastaraisiais metais įkliuvusių nelegalių rūkalų buvo klastojami Latvijoje arba į ją įvežami kontrabanda.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kodel valdzia leidzia savivaliauti prekybos mafijai ir nemazina kainu kad jos butu bent panasios kaip europos? ir tai daroma todel kad butu daugiau vad. /kontrabandos/ kuri duoda dar papildomus milijonus is ju atimamos prekes uzdedama bauda ir dar kaleimas ir ta atlieka iteisinta europos /valstybe/ su savo lakejais... tai nusikaltimas pries tuos zmones kurie siandien be darbo o pensininkai ant skurdo ribos ir tokiais metodais musu /globotoju/ pagal briuselio scenariju valdoma salis kur /visiems/ viskas gerai bet ne visi ta turi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių