Muitininkų rankose – medinėse sijose slėpta „kontrabandos gyvatė“

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinė tarnyba ketvirtadienį pranešė 200 medinių statybinių sijų aptikę 224 tūkst. cigarečių pakelių kontrabandą.

Pareigūnai dėl šio įvykio pareiškė įtarimus vienos iš Panevėžio baldų gamybos įmonės direktoriui A. J. ir sijas vežusio vilkiko vairuotojui R. K.

Sulaikytas sijas muitininkai sulaikė dar gruodžio 7 dieną ir ardė beveik dvi savaites, pranešė tarnyba.

Skaičiuojama, kad cigarečių kontrabandos vertė siekia 700 tūkst. eurų.

Lietuvos – Lenkijos pasienyje patruliavę Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių pareigūnai krovininį vilkiką „DAF“ sustabdė gruodžio 7 dieną apie 22 val. vakaro. Vairuotojas – panevėžietis R. K. muitinės patruliui deklaravo į Lenkiją vežantis vienos Vilniaus įmonės medinių sijų krovinį.

Pareigūnams vairuotojo elgesys pasirodė įtartinas, todėl medieną nuspręsta patikrinti Kybartuose, su muitinės mobiliosios rentgeno kontrolės sistema. Iš pažiūros krovinys nekėlė įtarimų: jo svoris atitiko deklaruotą, bet, kaip paaiškėjo vėliau, taip buvo tik dėl to, kad prie sijų papildomai buvo pridėti metaliniai antgaliai – sijų laikikliai.

Kybartuose patikrinus sijas rentgenu, nustatyta, kad daugelis jų gali būti tuščiavidurės, o jose įrengtos slaptavietės kontrabandai gabenti. Galutinai tuo įsitikinta tik po to, kai pro vilkiko puspriekabės dugną pragręžus vieną sijų, ant grąžto liko tabako pėdsakų.

Buvo pradėti sudėtingi sijų ardymo darbai ir paaiškėjo, kad iš 192 vnt. sijų tik 48 vnt. buvo pilnavidurės. Jomis buvo apkrautas tuščiavidurių sijų krovinys, jame rasta 224 tūkst. pakelių įvairių rūšių baltarusiškų rūkalų: „NZ Gold“, „Minsk“, „Fest“ be banderolių.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai atliko kratas vienoje Panevėžio medžio perdirbimo ir baldų gamybos įmonėje iš kurios nuomojamo sandėlio į Lenkiją ir buvo išvežtas sijų krovinys. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių