Mušamos moters policija ieškojo visuose Kuršėnuose

  • Teksto dydis:

Šią savaitę policijos pareigūnai Šiaulių rajone, Kuršėnuose, pagal apytikslę informaciją ieškojo moters, galėjusios patirti smurtą.

Kaip penktadienį pranešė Bendrasis pagalbos centras (BPC), buvo sureaguota į fone pokalbio metu išgirstus riksmus, o tikslesnio adreso skambinusieji nepateikė.

Šiaulių policijos teigimu, antradienį policijos budėtojams Bendrasis pagalbos centras pranešė apie galimą smurtą šeimoje. Pokalbio įraše buvo girdėti klykiantis vaiko prašymas nemušti, moters isteriški šūksniai.

Tačiau Bendrojo pagalbos centro operatorei nepavyko išklausti skambinusiojo adreso.

Kaip nurodė BPC, skambinęs asmuo su Bendrojo pagalbos centro Klaipėdos skyriaus operatore nekalbėjo, savo buvimo vietos nepasakė. Fone buvo girdėti moters šūksniai, iš jų buvo galima spręsti apie šeimoje vykstantį smurtą. Skambučiui nutrūkus, operatorė devynis kartus bandė perskambinti skambinusiam asmeniui. Atsiliepė vaikas, vėliau – vyras, bet tikslaus adreso sužinoti nepavyko. Galiausiai telefonas buvo išjungtas.

Operatorė informacinėje sistemoje bandė ieškoti kitų kvietimų iš to paties telefono numerio, tačiau tokių nerado ir galimo adreso nustatyti negalėjo.

Mobiliojo ryšio operatoriaus kartu su skambučiu perduoti vietos nustatymo duomenys rodė Kuršėnus. Operatorė matė 271 metro spindulio zoną, kurioje galėjo būti skambinęs asmuo. Šie duomenys kartu su įvykio aprašymu buvo automatiškai perduoti policijai.

Skriaudžiamos moters paieškas pareigūnai pradėjo tą patį vakarą reidu per Kuršėnuose gyvenančias socialinės rizikos šeimas. Kartu su socialiniais darbuotojais jie aplankė šeimas, tačiau tai rezultatų nedavė, nors, kaip paaiškėjo vėliau, jie buvo užsukę ir pas smurtą patyrusią moterį, tačiau jos namuose nerado.

Sumušė krosnies pelenų semtuvu

Kitą dieną analizuota abonento, iš kurio pareigūnus pasiekė pagalbos šauksmas, telefono skambučių išklotinė. Paskambinę dažniausiai pasikartojančiu telefonu numeriu, pareigūnai išgirdo moters balsą. Moteris tvirtino, kad jai viskas gerai, kad ji išvakarėse į policiją neskambino ir jokio smurto nepatyrė.

Pagal moters pavardę pareigūnai nustatė, kad ši šeima buvo socialinės rizikos šeimų sąraše, dėl jos girtavimo ir netinkamo elgesio ne kartą buvo kviesta policija.

Nuvykę pas moterį policijos pareigūnai įsitikino, kad ji smurtą vis dėlto patyrė – kūnas buvo nusėtas kraujosruvomis. 45 metų kuršėniškė pripažino, kad išvakarėse pas ją apsilankęs buvęs sugyventinis septynmetės dukros akivaizdoje ją sumušė krosnies pelenų semtuvu.

35 metų smurtautoją policijos pareigūnai netrukus sulaikė. Nors vyras akistatos su jais bandė išvengti, telefonu meluodamas, kad negali susitikti, nes yra darbe, smurtautoją policininkai aptiko viename Kuršėnų alaus bare.

Vyrui nustatytas vidutinis girtumas. Šis Kuršėnų gyventojas prieš moterį ir jos vaikus smurtauja ne pirmą kartą. Pastaroji byla dėl fizinio skausmo sukėlimo jam jau ketvirtoji.

Policija nesugebėjo atsidaryti failo

Paaiškėjo, kad incidentas įvyko dėl pasenusios programinės įrangos – policija tiesiog negalėjo atsidaryti iš Bendrojo pagalbos centro gauto failo su duomenimis.

„Bendrasis pagalbos centras iš mobiliojo ryšio operatoriaus gavo vietos nustatymo informaciją su 271 metro spinduliu, kas yra pakankamai tikslu mobiliojo ryšio tinklo aspektu. Ši informacija buvo perduota policijai. Mes iš mobiliojo ryšio operatorių keliais formatais gauname tą informaciją ir ta informacija nebuvo nupiešta ant žemėlapio ir dėl to užtruko tas laikas. Reikėtų policijoje padaryti programinius paketimus, kad atpažintų tą formatą“, – LNK Žinioms penktadienį sakė BPC viršininko pavaduotojas Tadas Maroščikas.

Portalas lrytas.lt skelbia, kad iš mobiliojo ryšio operatoriaus Tele2 gauti vietos duomenys rodė Kuršėnus. Spindulys siekė 271 metrus. Šie duomenys buvo perduoti policijai. Deja, policijos informacinė sistema negalėjo pavaizduoti standartizuotu formatu iš mobiliojo ryšio operatoriaus gautų ir BPC jiems persiųstų duomenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

supratome

supratome portretas
vietos nustatymo funkcija kaip neveikė, taip neveikia. Milijonai jau seniai "įsisavinti' ir nuo skaudaus įvykio, sudegus merginai, niekas BPC nepasikeitė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių