Naujosios Akmenės gyventojas antrąkart įkliuvo su kontrabanda

  • Teksto dydis:

Akmenės rajone pasieniečiai sulaikė Naujosios Akmenės gyventoją, kurio automobilyje „Opel Frontera“ buvo pusantro tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių.

Šis vyras su nelegaliais rūkalais pasieniečiams jau buvo įkliuvęs anksčiau, todėl dabar jam gresia maksimali administracinė bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

Pirmadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties komandos pareigūnai Akmenės rajono Kruopių miestelyje, privataus namo kieme, patikrino automobilį  „Opel Frontera“. Prie jo vairo sėdėjo 41-erių Naujosios Akmenės gyventojas.

Pasieniečiai automobilio bagažinėje rado 1,5 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės pareigūnams šis Naujosios Akmenės gyventojas jau buvo žinomas. Pernai rugpjūtį jis įkliuvo Naujojoje Akmenėje su beveik 2 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Tąkart teismas kontrabandininkui skyrė 4 tūkst. eurų baudą.

Naujosios Akmenės gyventojui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo ir laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką gresia maksimali administracinė bauda, sieksianti nuo 5200 iki 6000 eurų. Taip pat teismas gali konfiskuoti 1999 m. pagamintą automobilį „Opel Frontera“.

Vyras po apklausos paleistas. Cigaretės ir visureigis saugomi Pakrančių apsaugos pasienio rinktinės Šiaulių pasienio užkardoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių