Ne pabaiga: keturis žmones pražudžiusios avarijos byla – vėl teisme

Panevėžio apygardos teismas iš naujo nagrinės dėl keturių žmonių mirtimi pasibaigusios avarijos išteisinto Edvardo Gorodecko baudžiamąją bylą.

Prokuratūros ir nukentėjusiųjų apeliacinius skundus nagrinėjantis apygardos teismas nusprendė tenkinti nukentėjusiųjų advokato prašymą atlikti įrodymų tyrimą. Į bylos nagrinėjimą taip pat bus kviečiamas eismo įvykį fotografavęs specialistas, ekspertas, apžiūrėjęs automobilį, ir autotechnikos specialistas, pranešė teismo atstovė.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Panevėžio miesto apylinkės teismas šiemet vasario 7 d. paskelbė, kad išteisina E. Gorodecką, neįrodžius, kad būtent jis vairavo automobilį.

Nesutikę su žemesnės instancijos teismo sprendimu apeliacinius skundus apygardos teismui padavė prokurorė ir nukentėjusiųjų advokatas.

Vienintelis gyvas

Eismo nelaimė įvyko 2015 metų vasario 7 d. Panevėžio rajone, Gailiūnų kaime, kelyje Panevėžys-Skaistgiriai-Pušalotas. Vėlų vakarą penkių neblaivių vyrų kompanija automobiliu „BMW 730“ trenkėsi į pakelės medį. Automobilis buvo visiškai sumaitotas, trys vyriškiai žuvo vietoje, ketvirtas mirė ligoninėje. Gyvas liko vienintelis E. Gorodeckas.

Per avariją du vyrai iškrito iš automobilio. Įtarta, kad „BMW 730“ galėjo vairuoti E. Gorodeckas, automobilis priklausė vienam iš žuvusiųjų. Vyras buvo blaiviausias – jam nustatytas 1,48 prom. girtumas. Žuvusių 22-34 metų keleivių kraujyje rasta nuo 3 iki 4 prom. alkoholio.

Kitas posėdis numatytas gegužės 19 dieną.


Šiame straipsnyje: Panevėžio rajonasBMWavarija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių