Nelegalūs migrantai iš Vietnamo slėpėsi vilkiko daiktadėžėse: tūnojo 15 žmonių

  • Teksto dydis:

Lietuvos pasieniečiai sulaikė 15 nelegalių migrantų iš Vietnamo ir vilkiko, kurio daiktadėžėse jie slėpėsi, vairuotoją.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), trečiadienį popiet Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai patikrino ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu esančioje automobilių aikštelėje stovėjusį balninį vilkiką DAF su puspriekabe „Schmitz“.

Lietuviškais numeriais pažymėtą vilkiką vairavęs 28 metų Druskininkų gyventojas VSAT pareigūnams pateikė nepriekaištingus transporto priemonės registracijos dokumentus. Tvarkingi buvo ir vyro turėti kelionės dokumentai.

Tačiau didžiausias netikėtumas pasieniečių laukė apžiūrint pačią puspriekabę. Paaiškėjo, kad abiejuose jos šonuose esančiose standartinėse daiktadėžėse sugulę tūno 15 asmenų.

Trylika vyrų ir dvi moterys pareigūnams pateikė Vietnamo piliečių pasus. Juose, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo vizų, suteikiančių teisę dokumentų savininkams legaliai atvykti ir būti Šengeno erdvėje.

VSAT nuotr.

Pasak pasieniečių, vienoje daiktadėžėje buvo susigrūdę devyni asmenys, kitoje – šeši. Jose buvo patiestos kartoninių dėžių ir polietileno plėvelės atraižos, kurios atstojo gultus.

Sulaikytų migrantų amžius – nuo 16 iki 47 metų.

Varėnos pasieniečiai dėl neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą ir aiškinasi vilkiko kelionės maršrutą.

Vairuotojas po apklausos uždarytas į areštinę. Migrantai laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Juos neteisėtai gabenusiam Druskininkų gyventojui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kandidatams

kandidatams portretas
Vietnamiečiai maži ir tauta didelė,taip nori padėti valdžios ir verslo vyrams papyldyti darbo jėga,apeinant migracijos dapartamentą.

LKL

LKL portretas
O jei būtų suguldę ant nugarų tai būtų geriau?

as

as portretas
ar būtina juos suguldyti ant pilvų ? ar neturėjo ten gulėti vežėjas ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių