Neteisėtai pralobo: iš autodetalių uždirbo 338 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Neteisėtai naudotomis detalėmis internete prekiavęs vyras iš viso gavo 338 tūkst. eurų pajamų. Pinigus jis išsigrynino įvairiuose Lietuvoje veikiančio banko bankomatuose.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos tyrėjai nustatė, kad A., anksčiau teistas už finansinius nusikaltimus, teisės aktų nustatyta tvarka neįregistravęs individualios veiklos, neturėdamas verslo liudijimo, neįsteigęs įmonės ir nemokėdamas mokesčių valstybės institucijoms, 2012 – 2013 metais Lietuvoje internetu prekiavo prabangių automobilių BMW X6, X5, „Audi“ detalėmis ir aksesuarais.

Kaip trečiadienį pranešė FNTT, dažniausiai prabangios detalės būdavo parduodamos Rusijos ir Kazachstano piliečiams. A., siekdamas nuslėpti nelegalią prekybą ir iš jos gautas pajamas, automobilių detalių pirkėjams nurodydavo pervesti pinigus į lengvatinio apmokestinimo (offshore ) kompanijos banko sąskaitą, esančią Sent Vinsente ir Grenadinuose veikiančiame banke.

Tyrėjams pavyko nustatyti, kad ši banko sąskaita buvo atidaryta įtariamojo pažįstamo B. vardu. Pastarasis taip pat anksčiau buvo teistas už finansinius nusikaltimus ir pataisos namuose atliko laisvės atėmimo bausmę.

Į lengvatinio apmokestinimo kompaniją pervestas pinigines lėšas A. išgrynindavo įvairiuose Lietuvoje veikiančių bankų bankomatuose, pasinaudodamas pažįstamo B. vardu išduota banko kortele.

Ikiteisminio tyrimo medžiaga perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių