Norvegijoje per operaciją „Litas“ sulaikyti su narkotikų gamyba įtariami lietuviai

  • Teksto dydis:

Operaciją „Litas“ surengusi Norvegijos policija sulaikė ir pateikė kaltinimus 140 žmonių, susijusių su amfetamino gamyba, prekyba ir kontrabanda. Apie trečdalis jų – Lietuvos piliečiai, rašo portalas 15min.lt, remdamasis Norvegijos televizija NRK.

„Neabejotinai Lietuvos nusikaltėliai sukūrė tokią grupuotę, kuri Norvegijos saugumui kelia didžiausią grėsmę“, - žiniasklaidai sakė Norvegijos kriminalinių nusikaltimų policijos (Kripos) vadovas Eivindas Borge.

Naujausioje šio policijos padalinio ataskaitoje nurodoma, kad lietuviai ypač dažnai įvykdo vagystes, plėšia, sukčiauja, užsiima kontrabanda bei prekyba žmonėmis. Tačiau dabar pastebima ir nauja tendencija – Lietuvos piliečiai pripažįstami tapę stambiausiais veikėjais amfetamino rinkoje.

Policija šią savaitę atskleidė baigusi dvejus metus trukusią operaciją „Litas“, kuri apėmė 22 iš 27 Norvegijos regionų. Tyrime pasitelkti sraigtasparniai ir kita sekimo įranga, padėjusi užfiksuoti narkotikų prekybos faktus ir nustatyti įtariamuosius. Per šią operaciją policija rado 140 kilogramų amfetamino ir apie 400 tūkst. tablečių.

Šiuo metu bausmes Norvegijos kalėjimuose atlieka 131 lietuvis. 54 Lietuvos piliečiai kali už nusikaltimus, susijusius su narkotikais, 33 - už vagystes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių