Nubaustas ir narkotikų pirkėjas, ir pardavėjas

  • Teksto dydis:

Tauragės rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 38-erių metų ir 33-ejų metų tauragiškiams, kaltintiems neteisėtu disponavimu narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis, turint tikslą jas platinti. Narkotikus pirkusiam vyrui skirta piniginė bauda, narkotines medžiagas pardavusiam ir jomis disponavusiam vyrui – laisvės atėmimo bausmė.

Baudžiamosios bylos duomenimis, sausio 10 dieną, Tauragėje, V. K. vartojimui įsigijo narkotinės medžiagos – kokaino, tačiau važiuojant automobiliu buvo sulaikytas policijos pareigūnų. Už 2 gr. narkotikų jis platintojui sumokėjo 150 eurų.

Pareigūnai asmens kratos metu išsiaiškino, jog minėtas narkotines medžiagas vaikinas įsigijo iš anksčiau teisto A. S., kurio bute atlikus kratą rasta ir daugiau narkotinių medžiagų.

V. K savo kaltę pripažino visiškai. Teismui jis sakė, kad narkotikus pirkęs asmeniniam vartojimui.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, jog vyriškis prisipažino įgijęs narkotinių medžiagų, dėl to gailėjosi, anksčiau nebuvo baustas. Jam paskirta 678 eurų bauda.

Pasak teismo, narkotikus pardavusiam ir jais disponavusiam A. S. skirta griežtesnė bausmė. Nors vyriškis savo kaltę pripažino visiškai ir gailėjosi, teismas atsižvelgė ir į tai, kad jis nusikaltimus padarė būdamas recidyvistu, nedirba, nuolatos daro administracinius nusižengimus, nemoka baudų. Jam skirta galutinė 1 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, kurią turės atlikti pataisos namuose. 

Be to, teismas iš kaltinamųjų konfiskavo mobiliuosius telefonus bei už narkotikus sumokėtus 150 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių