Nuo pareigų nušalintas Pravieniškių pataisos namų vadovas

  • Teksto dydis:

Teisingumo ministrė Milda Vainiutė antradienį pasirašė įsakymą dėl Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Virginijaus Ceslevičiaus nušalinimo nuo pareigų.

Pataisos namų direktorius nušalinamas nuo trečiadienio mėnesio terminui atsižvelgiant į Teisingumo ministerijoje gautą informaciją. Ministerija plačiau nekomentuoja, kokiu pagrindu nušalintas V. Ceslevičius.

Pirmadienį ministerijos atstovai paskelbė, kad auditas atkleidė, jog Pravieniškių pataisos įstaiga per sutartis su įvairiomis bendrovėmis galėjo padaryti daugiau nei 700 tūkst. eurų žalos valstybei. Dėl Pravieniškėse nustatytų pažeidimų Teisingumo ministerija kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Pasak ministerijos, pataisos įstaiga, pavyzdžiui, mokėjo už nepagrįstai didelių atliekų kiekių išvežimą, ilgą laiką tai darė už maitinimo paslaugas teikiančią bendrovę. Taip pat įstaiga sukritikuota už tai, kad nepagrįstai sumažino parduotuvės patalpų nuomos kainą, ilgą laiką neskaičiavo nuompinigių už įrengimus, kuriais naudojosi maistą nuteistiesiems gaminanti bendrovė, ir kitus pažeidimus.

Prokuratūros atstovė Elena Martinonienė antradienį BNS sakė, kad Teisingumo ministerijos informacija persiųsta Specialiųjų tyrimų tarnybai, kad ši nuspręstų, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Pravieniškių pataisos namams-atvirajai kolonijai V. Ceslevičius vadovauja nuo 2011 metų gruodžio.

Jis pirmadienį BNS sakė, kad yra nusiteikęs bendradarbiauti su teisėsauga. Tuo metu ministerijos atstovai teigė, kad vykdant auditą jis nebendradarbiavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

virginija

virginija portretas
Ir visai nereikia emigruot, reikia pasiraitojus rankoves kuopti tą mėšlą, kuriuo apsikrovėme .Lengviausia piktintis, nieko nedaryt ir ragint emigruot, tokia moralė nieko verta. Pasimokykime iš šaunios Kauno izoliatoriaus buhalterės, daugiau tokių pavyzdžių- daugiau tvarkos, daugiau pasitenkinimo, grįžtančių iš airijų, anglijų, stipri valstybė. Štai tokia linkme reikia eiti, nesitaikstyti su negerovėmis ir nezysti.

Anonimas

Anonimas portretas
Įdomu kiek čia tas tankas važiuos. Galimai galimai galimai.... nauja valdžia nespės į teismus vaikščiot, o mes mokėsim kompensacijas. Reik emigruoti, nebėra moralės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių