Nuo pasieniečių nepaspruko: mikroautobuse rasta kontrabandinių cigarečių

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Mažeikių rajone pasieniečiai persekiojo nuo jų pasprukti mėginusį mikroautobusą, kuriame rastas kontrabandinių cigarečių krovinys.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), iš Latvijos vykęs mikroautobusas „Mercedes Benz Vito“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais buvo stabdomas patikrinti ties Mažeikių rajono Laižuvos kaimu. Tačiau transporto priemonės vairuotojas ignoravo aiškiai išreikštą uniformuotų pasieniečių reikalavimą sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo link Gyvolių kaimo.

Gaudynės nuo Laižuvos kaimo vyko keliasdešimt kilometrų į šalies gilumą. Jose dalyvavo ir pasieniečiams į pagalbą suskubęs Telšių apskrities policijos ekipažas.

Ties Mažeikių rajono Plėnakių kaimu „Mercedes Benz Vito“ nuvažiavo į šalikelę ir sustojo griovyje. Iš lėtėjančio automobilio iššokęs vyras pasileido bėgti bei pasislėpė artimiausiame miške. Jo nesustabdė ir du įspėjamieji šūviai į orą, kuriuos iš tarnybinio pistoleto paleido bėglį persekiojęs VSAT pareigūnas.

Manoma, kad vairuotojas, supratęs, jog sulaikymo išvengti nepavyks, žūt būt stengėsi privažiuoti miškingą vietą.

Likimo valiai paliktą mikroautobusą iš griovio teko išvilkti traktoriumi. Eismo įvykio metu transporto priemonė apgadinta nebuvo.

„Mercedes Benz Vito“ pasieniečiai nuodugniau apžiūrėjo Zoknių užkardoje, kurioje automobilis laikinai saugomas iki šiol. Mašinoje rasta 30 kartoninių dėžių, o jose – 15 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, paženklintų baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Tokio rūkalų krovinio vertė, įskaičiuojant Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, yra beveik 35 tūkst. eurų.

Dėl kontrabandos VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Apie tarnybinio ginklo panaudojimą informuota Šiaulių apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių