Nuteista apgaule siekusi gauti ES paramą buvusio Seimo nario V. Matuzo žmona

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paliko galioti nuosprendį buvusio Seimo nario Vito Matuzo žmonai Danutei Matuzienei byloje dėl pasikėsinimo apgaule gauti maždaug 200 tūkst. eurų subsidiją.

Nuteistosios ir prokuratūros kasaciniai skundai antradienį buvo atmesti. Teismo sprendimas šioje byloje yra galutinis ir neskundžiamas.

Radviliškio rajono apylinkės teismas 2016 metų gegužės 27 dienos nuosprendžiu D. Matuzienę pripažino kalta dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją Žilvičių kooperatinei bendrovei, kreditinio sukčiavimo, dokumentų klastojimo.

Kadangi panevėžietė yra nuteista ir kitoje baudžiamojoje byloje dėl dokumentų suklastojimo, bausmės subendrintos ir jai skirta beveik 8 tūkst. eurų bauda.

Buvusi bendrovės buhalterė, Radviliškio gyventoja Vitalija Miceikienė, pripažinta kalta dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo, jai skirta 760 eurų bauda.

Teismas pripažino kaltu ir juridinį asmenį – Žilvičių kooperatinę bendrovę dėl pasikėsinimo apgaule gauti subsidiją, kreditinio sukčiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir nusprendė šią bendrovę likviduoti.

Ikiteisminį tyrimą šioje baudžiamojoje byloje atliko STT Panevėžio valdybos pareigūnai.

Jie teigia surinkę duomenis, leidžiančius pagrįstai teigti, kad buvo suklastoti dokumentai ir pateikti Nacionalinei mokėjimo agentūrai, siekiant apgaule gauti Europos Sąjungos ir Lietuvos beveik 200 tūkst.  eurų subsidiją (paramą) biokuro gamybos technologinei įrangai ir savivartei priekabai pirkti.

Gauti subsidijos nepavyko, nes STT Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pranešė Nacionalinei mokėjimo agentūrai apie padarytas nusikalstamas veikas.

Baudžiamosios bylos buvo išskirtos iš STT Panevėžio valdybos pareigūnų atlikto didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimai neskaidrių biokuro pirkimų organizavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Matuzas, žinoma, buvo konsultantas...

tiesa

tiesa portretas
tokia bauda buvusiems kubiliaus dviratininkams tik kelia juoka jie prisivoge visam likusiam gyvenimui

Sinilga

Sinilga portretas
Och PARAZITAI Matuzai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių