Nuteistas mirtiną avariją sukėlęs nuo alkoholio ir narkotikų apsvaigęs vairuotojas

  • Teksto dydis:

Šiaulių apylinkės teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį 34 metų šiauliečiui R.T., kuris vairavo neblaivus ir apsvaigęs nuo narkotikų 2013 metų vasarą. Per avariją Šiaulių rajone žuvo žmogus.

Kaltę pripažinusiam R.T. teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Be to,  nuteistajam vienerius metus uždrausta vairuoti kelių transporto priemones.

2013 metų rugpjūčio 3 dieną R.T. vairavo lengvąjį automobilį BMW 520 būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (nustatytas 3,94 promilių girtumo laipsnis) ir narkotinių medžiagų. R.T. išvažiavo iš Šiaulių ir, važiuodamas Aukštelkės gyvenvietės link, keliu Šiauliai - Tauragė, nesilaikė atsargumo priemonių ir sukėlė pavojų kitiems eismo dalyviams.

Kaip pranešė teismas, vyras važiavo ne mažesniu kaip 164 kilometrų per valandą greičiu, kai didžiausias leidžiamas - 90 kilometrų per valandą. Jo vairuojamas automobilis trenkėsi į priekyje pirmąja eismo juosta lėčiau važiavusios mašinos „VW Sharan“ galą ir abu automobiliai nuvažiavo nuo kelio. Automobilio „VW Sharan“ vairuotoja buvo nežymiai sužalota. Kartu važiavęs vairuotojos vyras dėl sužalojimų tą pačią dieną mirė.

R.T. teisme kaltu prisipažino ir paaiškino, kad įvykio išvakarėse gėrė klube, po to bendrabutyje. Per posėdį R.T. neigė sąmoningai vartojęs narkotikus. Jis tvirtino, kad galbūt kas nors narkotikų įbėrė į alkoholį. Teisiamasis nuoširdžiai gailėjosi, reiškė užuojautą, atsiprašė nukentėjusiosios, atlygino dalį neturtinės žalos.

Kadangi R.T. kaltu prisipažino, teismas taikė sutrumpintą įrodymų tyrimo tvarką.

Šiaulių apylinkės teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė, kad kaltinamasis vidutinio amžiaus, mokosi, dirba. Nors anksčiau teistas, nėra recidyvistas, nes padarė neatsargų nusikaltimą. Nustatytos trys atsakomybę lengvinančios aplinkybės, sunkinančių nenustatyta.

„Nėra duomenų, kad narkotinių (psichotropinių) medžiagų ir nesaikingas alkoholio vartojimas būtų jo kasdieninio gyvenimo dalis. Todėl teismas spendžia, kad už padarytą nusikaltimą kaltinamajam gali būti skiriamas minimalus sankcijoje numatytas laisvės atėmimo bausmės dydis – 3 metais“, - rašoma teismo pranešime.

Iš R.T. nukentėjusiajai priteista 300 eurų neturtinės žalos, patirtos dėl nukentėjusiosios sužalojimo ir 5 889 eurų neturtinės žalos, žuvus sutuoktiniui.

Nuosprendis gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nukentėjusiems- tik tiek.

Nukentėjusiems- tik tiek.  portretas
interesna, kiek teisėjui nuskilo? Kad nematytų, kad sunkus girtumas ir apsinarkašinimas- sunkinanti aplinkybė? Po kam teisingumas, teisėjau?

juokinga

juokinga portretas
uz zuvusio givybe 6 tukst euru juokinga . Kauno apskriti vien uz suzeista bendra keleivi kuris kartu girtavo ir nukentejo priteista neturtines zalos 8 tukst euru ir 3m.laisves atemimo atidedant bausme.

keista

keista portretas
tokios bausmes. Vairuotojai gerkit ir vazinekit girti, gausite tris metus "poilsio" pailsesit o grize prateskit. Pajuoka is zmogaus gyvybes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių