Nuteistas paauglį elektrošoku ir buteliu talžęs jaunuolis

Šiaulių apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį 19-mečiui jaunuoliui, kuris be jokios priežasties užpuolė paauglį, naudojo elektrošoką ir mušė brendžio buteliu.

19-metis šiaulietis J. Z. buvo kaltinamas turto prievartavimu ir viešosios tvarkos pažeidimu. Jaunam šiauliečiui tai buvo jau penktas nuosprendis, pranešė teismas.

Bylos duomenimis, nusikaltimas buvo padarytas liepos 20-osios vakarą apie 22 val., Šiaulių mieste, Gytarių mikrorajone. Turto prievartautojo auka tapo 15-metis šiaulietis.

Nukentėjusysis pareigūnams pasakojo, kad J. Z. jį užsipuolė be jokios dingsties, tiesiog pradėjo mušti rankomis, spardyti, panaudojo elektrošoką, per galvą trenkė brendžio buteliu, kuriuo tą vakarą svaiginosi. Kaltinamasis iš aukos pradėjo reikalauti 250 eurų už tai, kad maždaug prieš pusmetį J. Z. važiuodamas atbuline eiga, atsitrenkė į sunkvežimį. Tada su juo kartu buvo ir 15-metis, kuris, neva, turėjęs J. Z. sufleruoti, kur ir kaip važiuoti, bet to nepadaręs.

Šį smurto proveržį stebėjo ir du M. T. nepilnamečiai draugai, bet jie raminti kaltinamojo nesiryžo iš baimės. M. T. nuo smurtautojos ištrūko, jis J. Z. pasakęs, kad eina namo paimti bent 50 eurų. Vaikinukas, atsidūręs namuose, užsirakino, ir duris atidarė tik po kurio laiko atvykusiems policijos pareigūnams. Tą vakarą muštynes mačiusi viena šiaulietė pranešė apie tai pareigūnams. Aukos veidas buvo sunkiai atpažįstamas, visas nusėtas kraujosruvų, ištinęs, per konfliktą buvo sulaužyta nosis.

J. Z. buvo surastas ir sulaikytas. Teisme jis savo kaltės neneigė, gailėjosi dėl savo poelgio. Jis teigė visų įvykio aplinkybių nebeprisimenantis.

Teismas J. Z. prisipažinimą įvertino kaip jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę.

Subendrinus su dalimi neatliktos paskirtos bausmės už anksčiau padarytus nusikaltimus, teismas J. Z paskyrė laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams vienam mėnesiui, kurią jis atliks pataisos namuose.

Nuteistasis už 15-mečio gydymą Šiaulių teritorinei ligonių kasai turės sumokėti beveik 80 eurų, taip pat teismo sprendimu iš J. Z. 1500 eurų neturtinė žala nukentėjusiajam.

Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių