Paliktas galioti nuosprendis dėl korupcijos Migracijos departamente

  • Teksto dydis:

Aukščiausiasis Teismas antradienį paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendį baudžiamojoje byloje dėl korupcijos išduodant leidimus užsienio šalių piliečiams laikinai gyventi Lietuvoje.

Teismas atmetė dviejų nuteistųjų – buvusios Migracijos departamento darbuotojos Renatos Romančikienės ir buvusio advokato padėjėjo Agniaus Ismailovo – skundus. Paliktas galioti žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo už prekybą poveikiu R.Romančikienei buvo skirta beveik 6,7 tūkst. eurų bauda, o A.Ismailovui – 5 tūkst. 573 eurų bauda, pranešė ikiteisminį tyrimą šioje byloje atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, procesas šioje byloje baigtas.

Tirdami neteisėto pasipelnymo korupcinę schemą, pareigūnai nustatė, kad siekiant, jog užsieniečiams būtų greičiau išduodami leidimai laikinai gyventi Lietuvoje, tarpininkaujantys teisininkai mokėdavo kyšius Migracijos departamente ryšius ir pažintis turėjusiam verslininkui. Pastarasis dalį gautų pinigų, už pageidaujamą dokumentų sutvarkymo paspartinimą, perduodavo Migracijos departamento darbuotojoms.

Tyrimo metu nustatyta, kad už tarpininkavimą verslininkui buvo mokama nuo 100 iki 300 eurų, o tokiu būdu buvo paspartintas dokumentų išdavimas keliolikai užsieniečių.

Šį ikiteisminį tyrimą dėl sisteminės korupcijos Migracijos departamente STT Vilniaus valdybos pareigūnai pradėjo 2012 metų spalio 10 dieną, o teismui baudžiamoji byla buvo perduota 2015 metų kovo 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
cha ...manyciau jie turi but susaudyti arba sedet iki gyvos galvos ,o ne nubausti 5000 tuks, bauda ----tai ju vienos valandos gaunamo kysio suma...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių