Panevėžietė ir jos dukra bus teisiamos dėl sukčiavimo

Panevėžio apygardos prokuratūroje kaltinimai pareikšti buhalterinės apskaitos paslaugas teikiančioms motinai ir dukrai. Pareigūnams nustačius finansinius pažeidimus, kelios įmonės jau sumokėjo beveik 16 tūkst. eurų mokesčių, tikimasi išieškoti dar apie 32 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Panevėžio apygardos valdybos pareigūnai, tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros prokuroras.

Nustatyta, kad panevėžietė R. G. bei jos dukra E. N. vadovauja kelioms uždarosioms akcinėms bendrovėms, teikiančioms buhalterinės apskaitos paslaugas. 2015-2016 metais jų klientės buvo apie 140 bendrovių. Be to, jos ir pačios įkūrė kelias uždarąsias akcines bendroves, kurias vėliau pardavė.

FNTT pareigūnai nustatė, kad kai kurių iš šių įmonių veikloje galimai padaryta įvairių finansinių nusikaltimų - apgaulingai tvarkyta buhalterinė apskaita, nesumokėti mokesčiai valstybei. Keturių bendrovių, kurių finansų apskaita rūpinosi R. G., direktoriams jau teko atsakyti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą ir vengimą sumokėti mokesčius, į valstybės biudžetą kelios bendrovės sumokėjo beveik 16 tūkst. eurų mokesčių.

Įtariama, kad R. G. apgaulingai tvarkė 18-os bendrovių buhalterinę apskaitą bei pateikė neteisingus duomenis apie jų finansinę veiklą. Be to, jai pareikšti kaltinimai ir dėl sukčiavimo - įtariama, kad panevėžietė apgaule nesumokėjo beveik 32 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio. Jos dukrai pateikti kaltinimai dėl 8-ių apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo epizodų.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio prokuroro Aido Amparavičiaus, R. G. jau du kartus yra teista už ekonominio pobūdžio nusikaltimus. Įtariant, kad kaltinamoji galimai toliau tęsia nusikalstamas veikas, ir buvo pradėtas šis ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių