„Panevėžio kelių“ byla perduota teismui

  • Teksto dydis:

Panevėžio apygardos prokuratūra penktadienį teismui perdavė  baudžiamąją bylą, kurioje įtarimai pareikšti vienai didžiausių šalyje kelių ir tiltų statybos bendrovių „Panevėžio keliai“ – dėl dviejų jos darbuotojų piktnaudžiavimo valstybei galėjo būti padaryta 47,5 tūkst. eurų žala, pranešė prokuratūra.

Anksčiau skelbta, kad įtarimai pareikšti „Panevėžio kelių“ technikos direktoriui Viliui Gražiui ir jo pavaduotojui, jų namuose bei bendrovės patalpose 2017-ųjų balandį atliktos kratos.

Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti ir buvusios valstybinės įmonės „Automagistralė“ vadovui Vladislavui Moliui ir jo pavaduotojui Kazimierui Eirošiui ir dar dviem įmonės darbuotojams. STT įtaria, kad visi 4 asmenys pasinaudojo dviem didesnės nei 1 mln. eurų vertės „Automagistralės“ viešaisiais pirkimais, siekdami naudos „Panevėžio keliams“.

Kaltinimai dėl tarnybos pareigų neatlikimo pateikti buvusiam Lietuvos automobilių kelių direkcijos direktoriaus pavaduotojui bei bendrovės „Problematika“ darbuotojui. Kaltinimai pareikšti iš viso 8 fiziniams asmenimis ir vienai įmonei.

„Panevėžio kelių“ generalinis direktorius Virmantas Puidokas anksčiau teigė, jog įtarimai kenkia įmonės reputacijai, nes jie yra rimti. Pasak jo, įmonės  darbuotojai teikė parodymus ir paaiškinimus tyrėjams, bendrovė pateikė kitą tyrimui reikalingą informaciją.

Pasak „Panevėžio kelių“, per beveik dvejus metus trukusį tyrimą STT nustatė, kad dėl jos darbuotojų veiklos valstybei galėjo būti padaryta 47,5 tūkst. eurų žala.

„Panevėžio kelių“ grupei priklauso ir viena didžiausių šalyje statybos bendrovių Panevėžio statybos trestas.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad maždaug 1,5 mln. eurų vertės magistralinio kelio Vilnius-Panevėžys trijų ruožų remonto darbų viešųjų pirkimų konkursus bendrovė „Panevėžio keliai“ laimėjo galimai pažeidžiant teisės aktų reikalavimus. Įtariama, kad „Panevėžio keliai“ vadovai sukurstė „Automagistralės“ vadovus ir padėjo jiems piktnaudžiauti tarnyba.

Byla perduota Panevėžio apygardos teismui. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių