Pardavėja išviliojo laimingą „Vikingų loto“ bilietą ir pasisavino 8 tūkst. eurų

  • Teksto dydis:

Naujojoje Akmenėje pardavėja apgaule išviliojo svetimą laimingą „Vikingų loto“ bilietą ir pasisavino laimėjimą – 8 tūkst. eurų.

Birželio 8-osios vakarą Naujojoje Akmenėje, į Nepriklausomybės alėjoje esančią parduotuvę užėjo vietos 63 metų gyventojas. Jis sužinojo, kad vienas iš dviejų patikrinti atneštų loterijos „Vikingų loto“ bilietų yra laimingas. Kadangi piniginis prizas siekė daugiau nei 150 eurų, laimėtojui buvo pasiūlyta kreiptis į loterijos organizatorius, kurie ir išmokės prizą.

Laimėtojui palikus parduotuvę, laimingą loterijos bilietą patikrinusi 25 metų pardavėja informacija apie vyriškio laimėjimą pasidalijo su savo 27 metų vyru. Sutuoktiniams operatyviai surezgus planą, jau kitą dieną moteris atvyko į laimėtojo namus.

Kaip pranešė policija, jai apgaulės būdu pavyko iš vyro išvilioti laimingą „Vikingų loto“ bilietą – jau po kelių dienų policijai žinomi sutuoktiniai asmeninėje banko sąskaitoje sulaukė papildymo – išmokėto svetimo 8 tūkst. eurų laimėjimo.

Akmenės rajono policijos komisariato pareigūnai sužinojus apie apgautą vyrą ir ėmėsi veiksmų nusikaltimui atskleisti. Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo išsiaiškinta, kad laimėjimą pasisavinusi pora leido svetimus pinigus.

Policija nustatė, kad vos gavę laimėjimą, pora apmokėjo turimą skolą, nusipirko televizorių bei apie 4 tūkst. eurų kainuojantį automobilį „Mercedes-Benz“. Pareigūnams ištyrus sukčiavimo atvejį, įtariamųjų banko sąskaitoje buvo likę vos 1 tūkst. eurų.

Policija skelbia, kad visi įsigyti daiktai iš įtariamųjų paimti, ikiteisminio tyrimo vykdymo metu įšaldyti ir banko sąskaitoje buvę pinigai. Įtariamiesiems gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Loteriją organizuojančios bendrovės „Olifėja“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Donatas Kazlauskas sako, kad įmonė padarys viską, kas nuo jos priklauso, kad sukčiai būtų nubausti įstatymų nustatyta tvarka, o loterijos laimėtojas gautų jam priklausantį laimėjimą.

Jis teigia, kad bilietų tikrinimo sistema veikia taip, kad loterijų dalyvių interesai būtų apsaugoti, ir informaciją apie laimėjimus jie gautų tiesiogiai, o ne tiktai iš terminalo operatoriaus.

Patikrinus loterijos bilietą, visais laimėjimų atvejais žmogus iš terminalo išgirs garsinį signalą ir pamatys užrašą apie laimėjimą terminalo ekrane. Laimėjimai iki 15 eurų yra išmokami vietoje. 

Jei laimėjimas siekia 15-145 eurus, parduotuvė gali išmokėti laimėjimą arba pasiūlyti kreiptis į „Olifėją“. Jei laimėjimas yra didesnis nei 145 eurai ar laimimas daiktinis prizas, iškart spausdinama bilieto šaknelė su kvietimu kreiptis į „Olifėją“ ir atsiimti prizą. Neišmokant laimėjimo, žmogui grąžinamas loterijos bilietas, jo reikės prizo atsiėmimui.

Terminalas garsu ir tekstu ekrane informuoja apie laimėjimą, o papildoma informacija apie didesnių laimėjimų atsiėmimą pateikiama bilieto šaknelėje. Tai užtikrina, kad žmogus tikrai gaus informaciją apie prizus. Visus bilietus taip pat galima patikrinti www.perlas.lt.“

BNS primena, kad 2011 metų balandį Vilniuje buvo nuteista laimingąjį „Teleloto“ bilietą pasisavinusi pardavėja ir jos bendrininkas. Parduotuvėje „Maxima“ kasininke-pardavėja dirbusi E.L. patikrino pirkėjo pateiktą „Teleloto“ loterijos bilietą. Loterijos terminalas parodė, kad žmogus laimėjo 200 litų (maždaug 58 eurus) bei galimybę dalyvauti televizijos šou.

Apsukruolė bilieto savininkui nurodė, kad šis nieko nelaimėjo. Ji atidavė laimėjimo šaknelę, tačiau bilieto negrąžino. Loterijos  bilietą moteris perdavė bendrininkui D.K. ir susitarė, kad galimą laimėjimą pasidalins per pusę.

Tačiau D.K. pateikė bilietą bendrovės „Olifėja" organizuojamo „Teleloto“ žaidimo organizatoriams, dalyvavo televizijos šou ir laimėjo 9 tūkst. 900 litų (2,8 tūkst. eurų), kuriuos visus išleido asmeninėms skoloms apmokėti. Pardavėja, apgavusi „Teleloto" laimėtoją, pati liko apgauta bendrininko.

Pardavėją ir jos bendrą teismas pripažino kaltais dėl sukčiavimo. Pardavėjai skirtas laisvės apribojimas trims mėnesiams, o jos bendrui - laisvės apribojimas vieneriems metams ir 10 mėnesių, įpareigojant visą bausmės laiką būti namuose nuo 22 val. iki 6 val. ir atlyginti nukentėjusiajam turtinę žalą. Teismas konfiskavo sukčiaujant laimėtą pinigų sumą, nukentėjusiam taip pat priteisę atlyginti turtinę ir neturtinę žalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Manes tai neapgaus terminalo kasininkė, nes aš pirmiau bilietus pasitikrinu internete, bet kokias bobutes tai laisvai gali apgaut, kad ir sugros terminalas, tai jinai sakys kad laimėjot 1 eurą, ir galės atiduot 1 eurą ir kito žmogaus laimėjimo šaknelę, o ištikrūju jinai pasiims kad ir mašiną ar didijį prizą su keliasdešimt tukstančių eurų, mieste gal labiau prisibijo apgaudinėt nes beveik visuomet prie terminalo yra žmonių, ir jie stebi ekraną kokį laimėjimą užrašo kai būna laimingas bilietas. O kaime tai ne vieną žmogų gali apgaut, ypač pagyvenusius, nes jie net nenutuokia kaip yra tikrinami bilietai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių