Pas migrantus Pabradės centre – ir savadarbiai peiliai

  • Teksto dydis:

Surengę netikėtą patikrinimą Užsieniečių registracijos centre (URC) Pabradėje apgyvendintų neteisėtų migrantų kambariuose, pasieniečiai aptiko draudžiamų daiktų.

Trys vietnamiečiai ir pakistanietis neteko nelegaliai laikytų mobilaus ryšio telefonų. Be to, pareigūnai aptiko ir porą savadarbių peilių.

Penktadienį dvi dešimtys URC dirbančių pasieniečių surengė prevencinę priemonę – netikėtą patikrinimą. Buvo tikrinami į Lietuvą neteisėtai bandę patekti, sulaikyti ir vėliau centre apgyvendinti migrantai, jų daiktai ir gyvenamosios patalpos.

Tokių asmenų kambariuose pareigūnai rado draudžiamų paslėptų daiktų – buvo paimti 4 mobilaus ryšio telefonai. Jie aptikti pas tris Vietnamo piliečius ir pakistanietį, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Sulaikytiems migrantams, skirtingai nei URC gyvenantiems prieglobsčio prašytojams, turėti telefonus yra draudžiama. Be to, neteisėtų migrantų kambariuose pasieniečiai rado ir du savadarbius peilius – tokių daiktų užsieniečiams irgi negalima turėti.

Patikros metu didesnių incidentų ir neteisėtų migrantų pasipriešinimo atvejų nebuvo, išskyrus vieno Baltarusijos piliečio elgesį. Jo kambario patikrinimo metu šis užsienietis reiškė nepasitenkinimą ir trukdė VSAT pareigūnams. Baltarusį teko laikinai izoliuoti. Jo kambaryje draudžiamų daiktų nebuvo.

Šiuo metu URC iš viso yra apgyvendinti 137 užsieniečiai. 54 iš jų yra sulaikyti neteisėti migrantai, likusieji – prieglobsčio Lietuvoje prašytojai.

URC yra vienintelė įstaiga Lietuvoje, skirta apgyvendinti prieglobsčio prašytojus jų prašymo dėl prieglobsčio nagrinėjimo metu bei laikyti sulaikytus nelegalius imigrantus ilgiau nei 48 val., siekiant išsiųsti juos iš Lietuvos.

URC dirbantys pasieniečiai atlieka tyrimus dėl užsieniečių asmens tapatybės, atvykimo į Lietuvą aplinkybių ir vykdo užsieniečių grąžinimą bei išsiuntimą iš Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
sulauksim , panasu , bedos, bet bus jau velu ka pakeist.

Anonimas

Anonimas portretas
Na ir kada gi pagaliau muslimu KOVOTOJAI prades pjaustyti galvas lietuviskom kiaulem galvas. Bardakas. NERA DEMOKRATIJOS toje zydokrikscioniu lietuvoje. ALLACH AGBAR.

...

... portretas
Ruošias jie džihadui Lietuvoje, RUOŠIAS... bet KAM mums tas užkratas, kodėl mus šernus verčia naikint, o šiuos degluosius per jėgą pas mus gabena?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių