Pasieniečiai nutraukė klastotes turėjusių vairuotojų keliones

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Kalvarijos užkardos pasieniečiams įkliuvo suklastotus dokumentus pateikę vairuotojai iš Lenkijos bei Ukrainos. Paaiškėjo, jog vienas jų teisės sėsti prie vairo neteko dėl viršyto baudos balų limito, kitas – iš viso neturėjo reikiamos kategorijos pažymėjimo.

Šeštadienį vakare VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lietuvos vykusį automobilį „BMW 316“. Lenkijoje registruotą mašiną vairavęs 46 metų šios šalies pilietis pateikė tvarkingus kelionės dokumentus, tačiau vyro ištiestas angliškas vairuotojo pažymėjimas iškart sudomino pasieniečius.

Netrukus paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė. Nustatyta, kad užsienietis teisės sėsti prie vairo neteko už nuolatinius Kelių eismo taisyklių pažeidimus savo šalyje, tad apsirūpino suklastotu anglišku dokumentu.

Dėl disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą lenkui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vyras po apklausos uždarytas į areštinę. Automobilis laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

Sekmadienį analogiškomis aplinkybėmis toje pačioje vietoje Kalvarijos pasieniečiai sulaikė 41 metų Ukrainos pilietį, vairavusį Čekijoje registruotą krovininį vilkiką „Mercedes Benz“ su priekaba. Pasienio tikrinimo metu užsienietis VSAT pareigūnams pateikė įtartiną ukrainietišką vairuotojo pažymėjimą.

Nustatyta, kad dokumente įrašyti kito asmens duomenys, o jį pateikęs ukrainietis legaliai galėjo vairuoti tik lengvąsias mašinas ir neturėjo teisės sėsti prie sunkiasvorės transporto priemonės vairo.

Vyras uždarytas į areštinę. Dėl jo padaryto nusikaltimo Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą. Ukrainiečiui, kaip ir šeštadienį sulaikytam lenkui, gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Vilkikas su priekaba perduoti kartu vykusiam antram vairuotojui, turėjusiam tvarkingus dokumentus. Jam leisti tęsti kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių