Pasieniečiai nutraukė suklastotą dokumentą pateikusio latvio kelionę

  • Teksto dydis:

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė Latvijos pilietį, pateikusį suklastotą savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Nustatyta, kad tikrojo savo dokumento vyras neteko už padarytų pažeidimus prie vairo.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją vykusį automobilį „Volvo S60“. Mašina buvo pažymėta latviškais valstybiniais numeriais. Ją vairavo 38 metų Latvijos pilietis.

Kartu su privalomais kelionės dokumentais užsienietis pateikė savo šalyje išduotą vairuotojo pažymėjimą, kuris VSAT pareigūnams iškart pasirodė įtartinas. Įdėmiau ištyrus dokumentą paaiškėjo, kad tai – visiška klastotė.

Nustatyta, kad tikrasis latvio vairuotojo pažymėjimas iš jo buvo atimtas prieš kelis metus už grubius Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai latviui gresia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Automobilis „Volvo S60“ perduotas kartu vykusiai keleivei, turėjusiai tvarkingus dokumentus. Jai leista tęsti kelionę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių