Pasieniečiai sulaikė Baltarusijoje ir Rusijoje pavogtus automobilius

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Medininkų kontrolės punkte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė du, įtariama, vogtus automobilius. Mikroautobuso „Volkswagen Transporter“ paiešką buvo paskelbę Baltarusijos, o automobilio „Lexus RX 350“ – Rusijos pareigūnai.

Šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją vykusį mikroautobusą „Volkswagen Transporter“ baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Jį vairavusio 48 metų baltarusio asmens dokumentai buvo tvarkingi, tačiau duomenis apie transporto priemonę tikrinę VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad ji ieškoma užsienyje. Mikroautobuso kaip pavogto paiešką 2013 m. gegužę paskelbė Baltarusijos teisėsauga.

Užsienietis po apklausos paleistas, o jo vairuotas automobilis saugomas Padvarionių užkardoje.

Sekmadienį tame pačiame punkte dirbę pasieniečiai sulaikė į Lietuvą iš Baltarusijos važiavusį automobilį „Lexus RX 350“.

2012 m. pagamintą ir lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais paženklintą mašiną vairavusio 42 metų Rusijos piliečio asmens dokumentai buvo nepriekaištingi. Pasienio tikrinimą vykdę VSAT pareigūnai nustatė, kad užsieniečio vairuotojas automobilis kaip vogtas yra ieškomas Rusijoje. Jo paieška paskelbta 2012-ųjų liepą.

Po apklausos Rusijos pilietis paleistas. „Lexus RX 350“ saugomas Vilniaus rinktinėje.

Abiem atvejais VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip visa laiką tuo tarpu muitininkai miegojo kartu su viriausiouju
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių