Pasieniečių operacijos metu Lazdijų rajone sulaikyta vietnamiečių migrantų grupė

  • Teksto dydis:

Lazdijų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai sulaikė migrantų grupę iš Vietnamo ir su jų gabenimu siejamus asmenis.

Sėkmingą operaciją Lietuvos pasieniečiai surengė bendradarbiaudami su kolegomis iš Latvijos sienos apsaugos tarnybos.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos bei Specialiosios paskirties komandos pareigūnai miško aikštelėje ties Lazdijų rajono Gudelių kaimu surengė pasalą. Turėta informacijos, kad čia gali būti gabenami neteisėtai į Lietuvą patekę asmenys.

Vietovę stebėję VSAT pareigūnai užfiksavo į miško aikštelę įsukančius Lietuvoje registruotus automobilius „BMW 525“ ir „Ford Galaxy“ bei latviškais numeriais pažymėtą automobilį „Volvo S60“. Iš mašinų išlipusią žmonių grupę pasieniečiai sulaikė. Keli vyrai dar mėgino bėgti į miško tankmę, tačiau sustojo, kuomet VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į viršų.

Paaiškėjo, kad sulaikytieji yra du Latvijos piliečiai, 33 vyras ir 32 moteris, bei du Lietuvos piliečiai, 36-erių marijampolietis ir 32 metų Lazdijų rajono gyventojas.

Pirminiais duomenimis, latvis iš savo šalies į Lietuvą vienatūriu „Ford Galaxy“ atgabeno 8 migrantus iš Vietnamo. Visi jie operacijos metu taip pat buvo sulaikyti toje pačioje miško aikštelėje ties Lazdijų rajono Gudelių kaimų.

Trijų moterų ir keturių vyrų amžius – nuo 18 iki 28 metų. Užsieniečiai, kaip įprasta tokiais atvejais, neturėjo jokių dokumentų, patvirtinančių teisėtą jų buvimą Šengeno erdvėje.

Po apklausų lietuviai ir latviai buvo uždaryti į areštinę. Varėnos pasienio rinktinėje dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Aštuonis Vietnamo piliečius, kurie laikinai apgyvendinti Kalvarijos užkardoje, ketvirtadienį ketinama perduoti Latvijos sienos apsaugos tarnybos pareigūnams.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 70 Vietnamo piliečių, neteisėtai patekusių į šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vietnamiečiai atvyko į Lietuvą tęst kovos su amerikiečiais - išgirdo, kad JAV į čia dabar siunčia savo armiją. ;)

gikas

gikas portretas
Skubiai atgal i Vietnama!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių