Pasienyje – Vokietijoje vogtų BMW gaudynės

Alytaus apskrities policija ir pasieniečiai po gaudynių ketvirtadienį sulaikė du Vokietijoje vogtus automobilius. Pasieniečiai sako, kad vogtas mašinas vairavę ir nuo pareigūnų bėgę asmenys galėjo važiuoti iki 200 kilometrų per valandą greičiu.

Mašinos sulaikytos netrukus po vokiečių pareigūnų paskelbtos paieškos. Vienas vogtų automobilių Lazdijuose sukėlė avariją, joje nukentėjo niekuo dėtas vairuotojas.

Apie 18.30 Lazdijų rajone, Akmenių kaime, kelyje Alytus-Seirijai-Lazdijai pasieniečiai garso ir šviesos signalais stabdė dideliu greičiu iš Lenkijos važiojantį automobilį „BMW 330D X-drive“ su vokiškais numeriais. Pasienio pareigūnai vykdydami nelegalios migracijos kontrolę tikrina įtartinus automobilius.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis BNS sakė, kad pasieniečiai pradėjo persekioti automobilį ir informaciją perdavė policijai, kokia kryptimi nuvažiavo bėglys. Pasieniečiams su tarnybiniu visureigiu taip ir nepavyko pasivyti šios mašinos.

Netoli Alytaus rajono, Miroslavo seniūnijos, Tolkūnų kaimo, Alytaus apskrities kelių policijos patruliai pastebėjo ir persekiojo automobilį „BMW 330D X-drive“, jis sustojo kelkraštyje. Pareigūnams pavyko sulaikyti pabėgti bandžiusį 18-metį vairuotoją iš Kauno.

„Bėglys trenkė automobilį šalikelėje, paliko įjungtą variklį. Automobilis įvažiavo į griovį ir atsitrenkė į pakelės krūmus“, – BNS sakė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Kristina Janulevičienė. 

Bėglys sulaikytas už maždaug už 30 kilometrų nuo tos vietos, kur jį pastebėjo pasieniečiai.

Kaip skelbia policija, jaunuolis susigundė lengvai uždirbamais pinigais ir sutiko sėsti prie vairo, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonę. Naujutėliu, 2016 metais pagamintu, BMW automobiliu jis atvažiavo iš Vokietijos.

Jaunuoliui pareikšti įtarimai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo, už tai gresianti didžiausia bausmė laisvės atėmimas iki dvejų

18-mečiui paskirtos kardomosios priemonės – paimti dokumentai ir paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dar vienos gaudynės įvyko maždaug po trijų valandų. Važiuodami tuo pačiu keliu Alytus-Lazdijai-Seirijai pasieniečiai pamatė iš priekio atvažiuojantį dar vieną automobilį BMW. Šis stabdomas taip pat nestojo. Vėl prasidėjo gaudynės.

Lazdijuose, Turistų gatvėje, automobilio „BMW 530D“ vairuotojas, važiuodamas dideliu greičiu, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su atvažiuojančiu automobiliu „VW Passat“, vairuojamu blaivaus 27 metų vyro. Automobilio „VW Passat“ vairuotojas dėl kairės blauzdos kaulų lūžių paguldytas į Lazdijų ligoninę. Sužeistą vairuotoją iš stipriai apgadinto automobilio išvadavo ugniagesiai gelbėtojai ir perdavė medikams.

Automobilio „BMW 530D“ vairuotojas iššoko iš mašinos ir iš avarijos vietos pasišalino.

Po avarijos atvyko pasieniečių kinologai su tarnybiniu šunimi. Šuo sekė iki keliuko ir tada pametė pėdsakus. Gyventojai pareigūnams pasakojo, kad kažkokį vyrą paėmė atvykęs automobilis.

„Automobilių BMW paieškos Vokietijoje buvo paskelbtos tos pačios dienos rytą – vieno valanda anksčiau, kito – valanda vėliau“, – BNS sakė K. Janulevičienė.

Įvykius tiria Alytaus apskrities policija.


Šiame straipsnyje: BMWvogti automobiliaipasienis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių