Pasivažinėjimas neblaiviam mašina ir pasipriešinimas policijai šiauliečiui kainavo per 28 tūkst. litų

Neblaiviam ir neturinčiam  teisės vairuoti šiauliečiui pasivažinėjimas Šiaulių gatvėmis ir nepagarbus elgesys su jam kelią pastojusiais pareigūnais kainavo per 28 tūkstančius litų. Vyras dabar pripažįsta savo kaltę ir gailisi dėl savo lengvabūdiško elgesio.

27 metų Edgaras Rapnikas buvo baustas ir iš už tai, kad neblaivus triukšmavo, necenzūriniais žodžiais išplūdo policijos pareigūnus ir būdamas vidutinio girtumo vairavo automobilį. Už tuos pažeidimus jam buvo skirtos baudos.

Pasak Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato, E.Rapnikui buvo taikoma ir baudžiamoji atsakomybė. Už įvairius nusikaltimus jis buvo teisiamas keturis kartus, tačiau realios laisvės atėmimo bausmės nėra ragavęs - tai bauda atsipirkdavo, tai nuosprendžio vykdymas buvo atidedamas. Kaip parodė šių metų įvykiai, tokios sankcijos vyro neišauklėjo, jis pasijuto nebaudžiamas.

Sausio 6-osios naktį patrulių dėmesį atkreipė Šiauliuose, Aušros alėja įtartinai manevruojantis "Audi 80". Pareigūnai šį automobilį pasivijo Dvaro gatvėje ir, įjungę specialiuosius šviesos bei garso signalus, mėgino jį sustabdyti. Vairuotojas nestojo, tik, pažiūrėjęs į pro policijos automobilio langą pareigūno iškištą krivūlę, nusuko į Gluosnių gatvę. Čia patruliams pavyko bėglio automobilį užblokuoti. Priėjęs prie "Audi 80" pareigūnas vietoje pasisveikinimo išgirdo necenzūrinius žodžius. Vairuotojas netrukus įjungė pavarą ir nuvažiavo į priekį.

Tada į bėglio persekiojimą įsijungė daugiau patrulių ekipažų. "Audi 80" buvo užspeista viename Tilžės gatvės namo kieme. Į pareigūnų reikalavimą išlipti iš automobilio vėl pasigirdo necenzūriniai žodžiai. Vairuotojas nereagavo ir į pareigūnų įspėjimą, kad nepaklusus jų teisėtiems reikalavimams, gali būti panaudota fizinė jėga ir specialiosios priemonės - koviniai veiksmai, ašarinės dujos, antrankiai. Jos ir buvo panaudotos, nes iš automobilio traukiamas vairuotojas kaip įmanydamas priešinosi. Siekdamas išvengti antrankių, jis pačiupo vienam patruliui už rankos pirštų ir juos pasuko. Pareigūnui lūžo pirštas ir plyšo sausgyslė.

Sulaikytasis pasirodė esąs neturintis teisės vairuoti E.Rapnikas, nuo kurio sklido stiprus alkoholio kvapas. Vyras tikrinti girtumą atsisakė. Už tai, kad vairavo automobilį, neturėdamas tam teisės, kad vengė leistis patikrinamas, ar nėra neblaivus, kad nepakluso teisėtam policijos pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę, teismas jam skyrė 4 tūkst. litų baudą.

Dėl pasipriešinimo policijos pareigūnams ir vienam jų padaryto nesunkaus sveikatos sutrikdymo E.Rapnikui buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Birželio mėnesį ši baudžiamoji byla išnagrinėta teisme ir jam skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant trejiems metams, bei auklėjamojo poveikio priemonė - 650 litų įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tuo E.Rapniko išlaidos dar nesibaigė - jis sulaužyto piršto savininkui atlygino 2 tūkst. litų neturtinę žalą. Vyrui civilinius ieškinius pareiškė Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas ir Policijos departamentas.

Už tai, kad sužalotasis patrulis pusantro mėnesio buvo nedarbingas ir jo nedarbingumo laikotarpiu Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas mokėjo nedarbingumo pašalpą bei socialinio draudimo įmokas, E. Rapnikas šiai institucijai turės atlyginti 6 tūkst. 149 litų turtinę žalą, o Policijos departamentui regreso tvarka teks atlyginti 15 290 litų turtinę žalą, nes tokio dydžio kompensacija dėl darbe patirtos traumos buvo išmokėta sužalotajam  patruliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Reikia ta menta paleisti i pakeles krumus- ranka sugytu per diena
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių