Pažeidėjus aptiko vokiečių aviganė

  • Teksto dydis:

Lavoriškių užkardos pareigūnai sulaikė du pasienio teisinio režimo pažeidėjus, kurie be VSAT leidimų pateko į pasienyje su Baltarusija nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną (VSAZ).

Lavoriškių užkardos pareigūnai sulaikė du pasienio teisinio režimo pažeidėjus, kurie be VSAT leidimų pateko į pasienyje su Baltarusija nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną (VSAZ). Pažeidėjus surasti padėjo vokiečių aviganė Kidi.

Prieš vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai gavo informacijos, kad netoli valstybės sienos, Vilniaus rajono Užtilčių kaimo prieigose, pastebėtas įtartinas judėjimas. Į įvykio vietą nedelsiant nuskubėjo pasieniečių ekipažas. Asmenų paieška šioje vietoje buvo patikėta tarnybinei vokiečių aviganei Kidi. Užduotis patyrusiai pėdsekei nepasirodė sudėtinga – ir keturkojė netrukus jau vedė pasieniečius pažeidėjų link.

Po keliolika minučių trukusios paieškos Kidi surado, o VSAT pareigūnai sulaikė du asmenis, 19 metų vilnietį ir 23-ejų leidimą gyventi Lietuvoje turintį Rusijos pilietį. Abu vyrai valstybės sienos apsaugos zonoje buvo neteisėtai, nes neturėjo VSAT leidimų į ją patekti. Pažeidėjams Lavoriškių pasieniečiai skyrė administracines baudas po 75 litus ir po apklausos paleido.

Valstybės sienos apsaugos zona yra nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis. Joje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. Paprastai ši zona į Lietuvos teritorijos gilumą nuo sienos linijos tęsiasi nuo maždaug 50 metrų iki kilometro.

Miškuose VSAZ pažymėta ant medžių pririštomis ryškios geltonos spalvos juostomis su atitinkamais užrašais, prie keliukų – informaciniais ženklais su užrašais, įspėjančiais, kad toliau vykti be leidimo yra draudžiama. Laukuose ir kitose atvirose vietovėse VSAZ ribos žymimos specialiais geltonais stulpais.

Visose vietose VSAZ žymintys ženklai išdėstyti taip, kad prie jos priartėjęs ir į ją patenkantis asmuo negalėtų jų nepamatyti.


Šiame straipsnyje: pasienispasieniečiaišuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių