Pažinojusieji nušautą policininkę: apie konfliktus šeimoje niekada nebuvome girdėję

Policijos pareigūnės šeimos drama Šalčininkuose sukėlė svarstymus apie psichologinę policininkų sveikatą.

Pagalba pareigūnams

Lietuvos policijos generalinis komisaras Renatas Požėla „Kauno dienai“ sakė, kad policija profesionalių psichologų nestokoja.

„Turime padalinį, kuris dirba šalies mastu. Manau, kad psichologo pareigybių pakanka. Žmonės dirba savo darbus. Kalbant apie pareigūnės šeimos tragedija Šalčininkuose, aišku, priežasčių dar nežinome, bet jei šeimoje subrendo tokia drama, gal ir mūsų psichologai ne kažin ką būtų pagelbėję“, – svarstė generalinis komisaras.

Renatas Požėla (P. Paleckio/BNS nuotr.)

Pasak jo, dabar aiškinamasi, ar Šalčininkuose dirbantys pareigūnai, kolegos yra anksčiau pastebėję kokių nors nerimą dėl galimos nelaimės keliančių signalų, ženklų.

Pasiteiravus, ar su psichologinėmis problemomis susiduriantys policininkai gali tikėtis skubios ir profesionalios pagalbos, generalinis komisaras tvirtino, kad tokia pagalba visada šalia.

„Tie psichologai veikia į organizacijos vidų, o ne į išorę. Kiekvienas pareigūnas, kiekvienas tarnautojas gali kreiptis. Ir kreipiasi, ir žinau, kad gauna pagalbą. Manau, kad ta tarnyba yra pakankamai veiksminga, gerai atlieka savo funkcijas. Policijoje yra devyni su puse tūkstančio pareigūnų ir tarnautojų. Kiek tiksliai yra psichologų, dabar negalėčiau iš karto pasakyti, bet, manau, užtenka.

Graži, gera moteris. Geri vaikai. Buvo, mano manymu, gera šeima.

Apie tragiškomis aplinkybėmis Šalčininkuose žuvusią pareigūnę pasisakė ir kai kurie ją pažįstantys asmenys.

„Artimai nebuvome pažįstamos. Galiu tik kažką paviršutiniškai pasakyti. Graži, gera moteris. Geri vaikai. Buvo, mano manymu, gera šeima“, – „Kauno dienai“ sakė Šalčininkų seniūnijos sekretorė Genovefa Songin.

Su žuvusia policininke yra bendravęs ir Baltosios Vokės krašto bendruomenės centro vadovas Genadij Baranovič.

„Ji pas mus buvo žinoma policijos darbuotoja, todėl, aišku, yra tekę bendrauti. Ji atvykdavo įvykus kažkokiems negeriems atsitikimams, pagal skundus. Jei reiktų apibūdinti, sakyčiau, kad aktyvi, supratinga, dalykiška pareigūnė. Apie kokius nors konfliktus šeimoje niekada nieko panašaus nebuvome girdėję“, – sakė G. Baranovič.

Asociatyvi Policijos departamento, freepik.com nuotr.

Prabilo kaimynai

Kaimynai pasakojo, kad šeima nebuvo išskirtinė, rami. Į naujos statybos namą jie įsikėlė neseniai, namas naujas, o aplinka tvarkinga.

„Niekada nepagalvočiau, buvo normali šeima. Baisu“, – LNK teigė kaimynas. 

Kaimynas sakė, kad vyras laikė porą medžioklinių šautuvų. Taip pat pridūrė, kad šeima buvo niekuo neišsiskirianti, turėjo du vaikus: vyresnę mergaitę ir mažą berniuką. 

Į klausimą, ar šeima buvo vietinė, galbūt tėvai gyvena netoliese, atsakė: „Taip, čia visi vietiniai, iš Šalčininkų“.

„Netikėta, šiandien pamačiau socialiniuose tinkluose, baisu“, – teigė jis.  

„Tai, kad ne, absoliučiai tokių dalykų“, – tvirtino vyras, atsakydamas į klausimą, galbūt šeima triukšmaudavo, vartojo alkoholį.  

Paklaustas, kas galėtų būti – pavydas, meilė, atsakė: „Nežinau, kažkas tikrai turėtų būti“.

„Buvo gera šeima, nelaimė šeimoje“, – teigė kitas kaimynas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Jis pasakojo, kad jokio šūvio negirdėjo: „Žmona 6 valandą išėjo į darbą. Paskui kaimynas paskambino ir paklausė, ar girdėjau apie nelaimę“. 

„Namas tvarkingas, sutvarkytas, neseniai pastatytas. Kaip pasakyti, mano uošvė ir jos mama buvo seserys“, – šnekėjo vyras. 

„Jie jauni ir tėvai jauni“, – sakė jis.  

Anot kaimyno, berniukui ketveri metai. Jis pridūrė, kad šeima buvo bendraujanti.  

Į klausimą, ar nebuvo problemų su alkoholiu, vyras atsakė: „Jis vairavo, Vilniuje dirbo, būtų kilę problemų. Žinote, tokiais laikais į Vilnių kiekvieną dieną važinėti, nesąmonė“. 

Kraupi šeimos drama

Primename, kad Šalčininkuose penktadienio rytą vyras namuose nušovė savo sutuoktinę, dirbusią policijos pareigūne. Po to vyras nusižudė pats. Našlaičiais liko du vaikai.

„6.09 val. gautas pranešimas, kad vyras mirtinai ginklu sužeidė moterį, gimusią 1982 metais. Netrukus, prieš atvykstant pareigūnams, jis pats nusižudė“, – Eltai sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Pirminiais duomenimis, apie nelaimę šeimoje pranešė sutuoktinių paauglė dukra.

Kaip skelbė delfi.lt, našlaičiais liko du vaikai, vienas vaikas mažametis.

Nužudytoji buvo ilgametė Šalčininkų rajono policijos komisariato vyriausioji tyrėja.

Vyras buvo medžiotojas ir ginklą laikė legaliai.


Šiame straipsnyje: Renatas Požėlanušauta policininkėšeimos drama Šalčininkuosepagalbos telsavižudybė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt, buvo už ką. Šiais laikais gi kas antras vaikas nuo svetimo vyro. Gal ir čia panaši istorija, kas žino ?

Matoma kad visa teisėsauga neįgali

Matoma kad visa teisėsauga neįgali portretas
todėl būtina visiems ginkluotis laisvai, kaip Amerikoje. Tada atsiranda pagarba vienas kitam, nes bet kada, nuo bet ko gali gauti kulką.

E.

E. portretas
Ne visos policininkės šliundros. Žinau, kad yra tokių smarkiai akiniuotų biblkiotekininkių, kurios išprievartauja kiesargį kartu su jo šluota, o paskui vėl savo šlapiais piršteliais maigo klaviatūrą ar kedena kartoteką, lyg niekur nieko. Ne profesija renkasi žmogų. Motreška su ryškiu hormonu buketu tikrai į vienuolyną neis, jei jai su galva gerai. O vyras tai tikrai yra avinas, kad susiejo savo gyvenimą su tokia. na, nebūkime teisėjai. Kožnoje šeimoje yra bėdų dar diudesnių. O čia tik išsišaudė :) Va, Putinas - didysis šeimos ir doros saugotojas kiek vaikų pridirbo, gimnasčių ir kitokių spotininkų išpiso - ir nieko - sukėlė trečoia pasauloinį ir vaikšto, šypsosi. O juk geriau būtų kartu su savo kabajevomis nusišovęs :)))
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių